Image

Ny vd och fastighetschef på Prime Living

Bolag I maj blir Ingvor Sundbom ny vd för Prime Living och i början av mars blir Kim Yrttimaa ny fastighetschef på bolaget.
Publicerad den 23 Februari 2017

Ingvor Sundbom kommer närmast från en position som CFO i Hufvudstaden och tar över efter Jan Severa, som tidigare meddelat att han kommer att lämna vd-posten. Jan Severa föreslås av valberedningen att bli ny arbetande styrelseordförande efter Jan-Erik Karström som avgår vid bolagsstämman.

Ingvor Sundbom är civilekonom och har en gedigen erfarenhet från flera ledande befattningar inom både den svenska och den internationella finans- och fastighetsbranschen.

– Jag valdes in i styrelsen 2009. Under dessa åtta år har samarbetet med vd Jan Severa och styrelsen varit enastående gott, mycket beroende på Jans arbetskapacitet och kunskapsnivå. Nu när Jan går in i rollen som styrelseordförande lyckönskar jag honom att fortsätta i samma anda. Jag vill även hälsa Ingvor Sundbom välkommen in i bolaget med förhoppning om att hon ska trivas och utmanas av alla intressanta uppgifter i Prime Living, säger Jan-Erik Karström.

– Det känns väldigt roligt att ha fått styrelsens förtroende att ta över rollen som vd för Prime Living. Under de senaste åren har bolaget utvecklats starkt och är väl etablerade inom sitt segment studentbostäder. Det bidrar till goda förutsättningar för en fortsatt tillväxt både nationellt och internationellt. Jag ser fram emot att få utveckla och leda ett så pionjärskapande och spännande bolag vidare till nästa nivå tillsammans med styrelsen och medarbetare, säger Ingvor Sundbom.

Den 9 mars blir Kim Yrttimaa ny fastighetschef för Prime Living. Han kommer närmast från en position som fastighetschef på Savana Invest där han under 15 år har varit med och utvecklat bolaget och förvaltat cirka 160 000 kvadratmeter kommersiella lokaler i Stockholmsregionen.

– Jag hälsar Kim välkommen till Prime Living där han kommer att få en mycket viktig roll att skapa en effektiv och kundorienterad förvaltning i Sverige och internationellt, säger Jan Severa.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Nya Besqab redo att starta fler bostadsprojekt

Bolag Det nyligen genomförda sammangåendet med Aros Bostad gör att bolaget nu har en stor beredskap att starta fler bostadsprojekt i takt med att marknaden återhämtar sig. Det menar Magnus Andersson, vd på Besqab, när Fastighetssverige intervjuar honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige