Image

Ny vd och delägare till Gate 46

Bolag Maria Ahlestål blir ny vd och delägare i Gate 46. Hon kommer närmast från Apoteket och tillträder i oktober 2018.
Publicerad den 24 Augusti 2018
Fredrik Widing och Maria Ahlestål. Bild: Gate 46
Fredrik Widing och Maria Ahlestål.

Vd-bytet är ett led i Gate 46:s fortsatta tillväxt- och förändringsresa. Tidigare i år förvärvade Fredrik Widing samtliga aktier i bolaget och han har suttit på vd-posten sedan starten 2008.

Fredrik Widing kommer i och med förändringen att fokusera på affärsutveckling och försäljning i bolaget.

– Det är en glädje att få in Maria Ahlestål som vd och partner. Delägarskapet möjliggör att jag kan lägga fokus på vidare utveckling och expansion. Jag har ett stort förtroende för Maria som med stor framgång har verkat i sina tidigare uppdrag och är väletablerad inom retail- och fastighetsbranschen, säger Fredrik Widing, nuvarande vd och ägare.

Maria Ahlestål kommer närmast från tjänsten som etableringschef på Apoteket där hon under de senaste åren drivit en offensiv satsning på apoteksnätet. Dessförinnan har hon haft flera ledande chefsbefattningar inom mode-, inrednings- och skönhetsbranschen, både nationellt och på nordisk nivå.

– Gate 46 är ett mycket välskött och professionellt bolag där jag tidigare haft förmånen att vara styrelseledamot. Det känns fantastiskt roligt att snart vara tillbaka i företaget igen och tillsammans med Fredrik och alla medarbetare utveckla Gate 46 till en ny nivå. Det pågår spännande förändringar inom retailbranschen där det ställs höga krav och förväntningar i ett allt snabbare tempo. Här kommer Gate 46 ha en viktig uppgift att hjälpa retailföretag till kreativa lösningar som leder till ökad försäljning och lönsamhet, säger Maria Ahlestål.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Neobos strategi framåt: Först avyttring – sedan förvärv

Bolag Fastighetsbolaget Neobo fortsätter minska sina vakanser och öka sin uthyrningsgrad. Däremot redovisar bolaget ett betydligt lägre förvaltningsresultat under första kvartalet, jämfört med samma period året innan. Bolagets vd, Ylva Sarby Westman, säger till Fastighetssverige: – Vi måste arbeta med alla rader i resultaträkningen om vi ska lyckas.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige