Image

Ny vd för Fastighetsägarna Sverige

KARRIÄR Fastighetsägarna Sverige har utsett Reinhold Lennebo till ny vd. Han tillträder posten vid halvårsskiftet 2009 och efterträder Per-Åke Eriksson som går i pension.
Publicerad den 11 December 2008

Reinhold Lennebo har tidigare varit vd för Lantbrukarnas Riksförbund, vd för Egmont Tidskrifter, koncernchef i dagstidningskoncernen Sydostpress AB samt vd för livsmedelsföretaget KLS Livsmedel. Vidare har han varit styrelsemedlem för bland annat TV4 och sågverkskoncernen Setra.

Till Fastighetssverige berättar han varför han tror att han kommer att bli en bra efterträdare till Per-Åke Eriksson.
- Det finns en gedigen kompetens i Fastighetsägarna. Det jag kan bidra med är mina tidigare erfarenheter i tidigare organisationer jag har verkat i. Jag har stor erfarenhet från opinionsbildande verksamhet i olika former och kommer att ta med mig det bästa från varje bransch där jag varit verksam. Som person är jag ganska prestigelös, säger Reinhold Lennebo till Fastighetssverige.

På Fastighetsägarna är man nöjda med rekryteringen:
- Vi sökte en person med erfarenhet från opinionsarbete och ledarskap i federativa organisationer. Det har vi funnit i Reinhold som har en väl dokumenterad erfarenhet av att nå önskade resultat i flera branscher. Vi är därför mycket glada över att han nu vill ta sig an att leda Fastighetsägarna Sverige i dess fortsatta utveckling, säger Fastighetsägarna Sveriges styrelseordförande Anders Rynell.

Fastighetsägarnas nuvarande vd, Per-Åke Eriksson är nöjd med att det har utsetts en efterträdare i så pass god tid. Vad han ska göra när han går i pension har han inte bestämt ännu. Förutom en del saker som fått stå tillbaka de senaste åren.
- Till att börja med ska jag ha ett fullt sommarlov 2009, det var det längesedan jag hade. Sedan finns det en del att greja med när det gäller mitt hus, säger han till Fastighetssverige.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige