Image
Tomas Bergström tar den 1 september över som vd på Byggmästare Anders J Ahlström.
Tomas Bergström tar den 1 september över som vd på Byggmästare Anders J Ahlström. Bild: Privat

Ny vd för Anders J Ahlström utsedd

Karriär Tomas Bergström blir den 1 september ny vd och koncernchef för Byggmästare Anders J Ahlström Holding AB.
Publicerad den 3 Juli 2019

Tomas Bergström har erfarenheter från industri- och handelssektorn, bland annat från Textilia (vd), Ocay (vd) samt nu senast från Optigroup (sen exec VP) samt transaktionserfarenhet från Erneholm & Haskel, Enskilda Securities samt Blackstone Group. Dessutom har Tomas Bergström under ett flertal år varit en drivande kraft inom olika ideella organisationer, bland annat som styrelsemedlem i IF Brommapojkarna.

Under perioden fram till Tomas Bergströms tillträde som koncernchef, kommer avgående vd Stefan Dahlbo och Tomas Bergström gemensamt att arbeta med en successiv kunskapsöverlämning för att garantera en god kvalité i koncernens primära verksamhet. En viktig komponent är att fortsätta utveckla det samhällsengagemang som bolaget och dess nuvarande samt tillträdande ledning har.

Tomas Bergström säger:
– Jag är glad och stolt över förtroendet att utses till vd för Byggmästaren, vars styrelse och huvudägarkrets har unika erfarenheter från investeringar under lång tid. Att tillsammans med dem, och de bolag vi investerar i, få bygga långsiktiga värden för såväl aktieägare som samhälle är en utmaning jag kommer ta mig an med full kraft.

Stefan Dahlbo:
– Det känns väldigt bra att lämna över stafettpinnen att leda Byggmästaren till Tomas. Hans kompetens och drivkraft kommer att leda till nya intressanta investeringar och att vi fortsätter bygga bolag. Jag ser mycket fram emot att, som styrelseledamot och aktieägare, få arbeta med Tomas.

Styrelseordförande Mikael Ahlström:
– Det är med stor glädje som jag välkomnar Tomas Bergström som vd på Byggmästaren. Tomas, som arbetat operativt, bland annat under många år som vd på olika företag, har dessutom en gedigen förvärvserfarenhet. Han besitter därmed både kompetens och erfarenhet som är ovanligt relevant för det värdeskapande som Byggmästaren vill åstadkomma. Dessutom har Tomas framställt önskemål om att bli delägare i bolaget vilket vi naturligtvis välkomnar. Kombinationen av Tomas samt den delvis nya styrelsen med Kari Stadigh och vår avgående vd Stefan Dahlbo som nya medlemmar, kommer kunna påverka bolaget och dess aktiviteter på ett mycket positivt sätt.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige