Image

Ny styrelseordförande för Hifab

Bolag I maj 2017 tillträdde Rikard Appelgren som ny styrelseordförande för Hifab.
Publicerad den 25 September 2017
Rikard Appelgren. Bild: Hifab
Rikard Appelgren.

– Vi är glada att presentera Rikard Appelgren som Hifabs ny styrelseordförande. Rikard har lång erfarenhet från konsultbranschen, bland annat som vd på WSP. Vi är övertygade om att hans erfarenhet kommer vara till stor nytta för Hifabs fortsatta utveckling, säger Patrik Schelin, vd på Hifab. 

Rikard Appelgren berättar att som styrelseordförande kommer han att fokuserar lite extra på frågor kring lönsamhet och vikten av att odla goda kundrelationer. Han hoppas även kunna stötta Hifab i det långsiktigt strategiska arbetet.  

Vad är din bild av Hifab i dag?
– Det har hänt mycket med Hifab bara på det senaste året sen jag kom in i styrelsen. Med Patrik Schelin som vd har det kommit in ett lugn i organisationen. Just nu ser jag att vi går framåt, vi tar det i små steg men i en positiv riktning. Nu gäller det att driva ett kontinuerligt förbättringsarbete där vi successivt utvecklar bolaget inom olika områden.

Vad har Hifab för utmaningar framöver?
– Personalomsättningen i branschen är en stor utmaning som Hifab måste hantera och som ligger högt på agendan. Det är viktigt att företaget kan signalera att ”här finns framtiden” och det kan vi göra genom att vi har spännande och utmanande projekt och ett ledarskap i organisationen som involverar kompetenta och stolta medarbetare.

– Vi vill skapa en positiv tillväxtspiral där kunder och medarbetare stannar kvar och nya kommer till. Väl utförda uppdrag ger goda referenser och på så sätt bygger vi starka relationer med återkommande kunder. Vår målsättning är att vara marknadsledande i de regioner där vi är verksamma och för att uppnå det behöver vi utveckla våra kundrelationer ytterligare. Med en växande orderstock kan vi ge befintliga medarbetare nya utmaningar och samtidigt rekrytera nya.

Hur ser framtidens Hifab ut om tre till fyra år?
– Genom att utvecklas med våra kunder och leverera kundnytta, parallellt med att satsa på våra medarbetare, kommer bolaget och resultaten att växa. Därmed tar vi steg mot vår vision ”att vara marknadens främsta projektledningsföretag – våra kunders och medarbetares förstahandsval”.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige