Image

Ny skånsk HSB-skandal

AFFÄRER Nu avslöjas en ny skånsk HSB-skandal. En bostadsrättsförening stod i flera år för elkostnaderna för en restaurang som ägdes och drevs av brorsonen till föreningens ordförande – som var Ulf Nordström, vd för hela HSB Nordvästra Skåne.
Publicerad den 9 Juni 2008

Tidningen Fokus skriver om de nya tveksamheterna inom HSB.

När bostadsområdet Treudden i Helsingborg stod klart 1998 öppnade två restauranger i området.

Ulf Nordström var mellan 1999 och 2003 ordförande i BRF Treudden, parallellt med jobbet som vd för HSB Nordvästra Skåne.

Hans brorson ägde och drev en av restaurangerna. Först efter sex år upptäckte bostadsrättsföreningen att den hela tiden hade stått för restaurangernas elkostnader.

Först i slutet av förra året fick föreningen ut 546 000 kronor från HSB för förlorade intäkter för restaurangerna.
– Vi har rett ut allt runt detta och skrivit en uppgörelse och tagit i hand. Att vi hade missat att debitera elkostnaden fick jag klart för mig först våren 2006. Vår förvaltning hade inte uppmärksammat det, säger Ulf Nordström till tidningen Fokus.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Nya Besqab redo att starta fler bostadsprojekt

Bolag Det nyligen genomförda sammangåendet med Aros Bostad gör att bolaget nu har en stor beredskap att starta fler bostadsprojekt i takt med att marknaden återhämtar sig. Det menar Magnus Andersson, vd på Besqab, när Fastighetssverige intervjuar honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige