Image

Ny rapport om stadskärnornas möjligheter

RAPPORTER Det finns stora möjligheter för stadskärnan att ta position jämfört med andra handelsplatser och besöksmål utanför city. I Europa går nu en våg med nya projekt för utveckling av stadskärnor, där handel och service är grunden för framgångsrika städer. I Sverige släpps nu en handbok med råd om hur en stadskärnas alla aktörer kan återvinna besökarna och konsumenterna.
Publicerad den 15 September 2008

Den 70-sidiga handboken \″Stadskärnehandbok för morgondagen - om konsten att utveckla attraktiva stadskärnor\″ innehåller såväl handfasta råd, tips, checklistor och praktiska exempel som övergripande visionsarbete om hur samverkan mellan stadskärnas alla aktörer kan skapa en attraktiv stadskärna. Bakom boken står bland andra Handelshögskolan i Göteborg, Centrumutveckling, Fastighetsägarna,
Sveriges Kommuner och Landsting och Fastighetsbranschens Utvecklingsforum. Mer än ett års studier av Linköping och Vänersborg som pilotstäder inkluderas i rapporten.

- Organisation och bra beslutsunderlag är A och O för att nå ett smidigt samarbete mellan fastighetsföretagare, handlare och kommunen. Vi tror att handboken kommer att vara ett utmärkt hjälpmedel för våra fastighetsföretagare i hela Sverige. Det handlar om att göra bättre affärer genom att skapa attraktiva miljöer för såväl invånare som besökare, säger Bengt Wånggren utvecklingschef på Fastighetsägarna Sverige.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige