Image

Ny organisation utvecklar nya Slussen

UTHYRNING I och med att Stockholms Stads ansvariga nämnder under veckan har fattat beslut om det framtida Slussens utformning går arbetet med att utveckla handelsytorna i det nya Slussen nu in i ett nytt och intensivt skede. Detta arbete kommer att drivas av Destination Slussen AB som ägs av KF Fastigheter och Gyllenforsen.
Publicerad den 18 Maj 2009

KF Fastigheter och Gyllenforsen tecknade år 2008 ett markanvisningsavtal med Stockholms stad avseende totalt 35 000 kvadratmeter kommersiell yta "under" Slussen. Det gemensamma bolaget Destination Slussen AB kommer att arbeta för att nya Slussen blir en mötesplats med varierat utbud av handel, upplevelser och kultur.

I och med veckans formella beslut i stadsbyggnads- exploaterings-, trafik - och renhållningsnämnden kan utvecklingen av det framtida Slussen nu komma igång och byggas utifrån de förslag som presenterats av arkitektkontoret Foster + Partners och Berg Arkitektkontor.

- Vi ser fram emot att gemensamt med staden utveckla en levande mötesplats. Vi har erfarenhet av och kunskap om hur man med hjälp av handel skapar en plats som lever och samlar många människor, säger Bernt-Olof Gustavsson, vd på KF Fastigheter.

KF Fastigheter, som är en av landets större ägare och utvecklare av handelsplatser, ingår i detaljhandelskoncernen Kooperativa Förbundet (KF). Gyllenforsen äger det så kallade Katarinahuset med Katarinahissen samt flera fastigheter i närheten av Slussen.

- Som en stor fastighetsägare i Stockholm stad och med lång erfarenhet av fastighetsägande kring just Slussen är detta ett uppdrag vi är särskilt stolta över, säger Torbjörn Wiberg, vd på Gyllenforsen.

Destination Slussens ambition är att handeln i det nya Slussen ska tillmötesgå
de önskemål och behov som finns hos boende, arbetande, turister, kulturintresserade och kollektivtrafikåkare.

- Vi ser nu fram emot en intensiv arbetsperiod under detaljplanearbetet som är nästa steg i arbetsprocessen. Vi välkomnar en dialog med stockholmarna, säger Cecilia Henriksson, projektchef Destination Slussen AB.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige