Image
Leif Danielsson och Annette Andersson.
Leif Danielsson och Annette Andersson. Bild: Nordr

Ny ledning på Nordr Sverige

Karriär Leif Danielsson utses till vd för Nordr Sverige och Kjell Cederstrand blir vice vd. Samtidigt utökas koncernledningen i Nordr med Jonas Engelblom, som blir chef för kommunikation, varumärke och strategi. Nordr har även rekryterat Annette Andersson från Balder som ny försäljnings- och marknadschef. Hon efterträder Jonas Engelblom.
Publicerad den 17 Mars 2021

Nordrs koncernchef Baard Schumann har varit vd för den svenska organisationen sedan i mitten av september förra året. Under samma period har Leif Danielsson varit Chief Operating Officer, COO.

– Nu blir Leif vd och ansvarig för Sverige. Leif har gedigen erfarenhet och är väldigt lämpad att leda den svenska organisationen vidare, säger Baard Schumann.

Kjell Cederstrand, CFO Nordr Sverige, utses till vice vd och fortsätter samtidigt i sin nuvarande roll med fokus på finans och övergripande affärer.

Jonas Engelblom, som ansvarat för kommunikation, marknad, försäljning och kundcenter, utses till medlem i koncernledningen med ansvar för kommunikation, varumärke och strategi.
Koncernledningen består av Baard Schumann, Pål Aglen, vd Norge, Leif Danielsson, vd Sverige, Lukas Tofterå, CFO och Jonas Engelblom.

– Nu skapar vi tydlighet och kraft inför det fortsatta byggandet av Nordr i Sverige och Norge, där vår ambition är att bli en ledande aktör, menar Baard Schumann.

Nordr har även rekryterat Annette Andersson som ny försäljnings- och marknadschef för Nordr Sverige. Hon kommer närmast från en tjänst som sälj- och marknadsansvarig på Fastighets AB Balder.

Annette Andersson kommer att ingå i den nationella ledningsgruppen och ha det övergripande ansvaret för att leda och samordna försäljning och marknadsföring. Hon efterträder Jonas Engelblom, som utsetts till kommunikationsdirektör på koncernnivå. Annette har gedigen erfarenhet inom bostadsbranschen och har bland annat arbetat som fastighetsmäklare på JM, Nytt Hem Stockholm och Svensk Nyproduktion, där hon även var försäljningschef. Hon har även varit försäljningschef på Peab Bostad. Annette tillträder sin tjänst 7 juni.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Fastighetsägarna varnar: Ekonomisk tvärnit om Riksbanken fullföljer räntebanan

Ekonomi/Finansiering Riksbankens planerade räntehöjningar riskerar att leda till en tvärnit i den svenska ekonomin enligt Fastighetsägarna. För Fastighetssverige berättar chefsekonomen Tomas Ernhagen mer om hur utvecklingen kan komma att se ut det närmaste året och vilka risker som finns för ekonomin om Riksbanken höjer räntan bortom 1,25 procent.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige