Image

Ny ledning för Catellas europeiska investeringsverksamhet

Karriär Catella genomför en organisationsändring. Det nya affärsområdet Property Investment Management, med investeringar på fem olika europeiska marknader, ska ledas av Timo Nurminen tillsammans med Andreas Kneip och Francois Brisset.
Publicerad den 6 Maj 2015

En ny operationell struktur har gradvis implementerats under våren 2015. Property Investment Management är ett av de fyra nybildade affärsområdena.

Den nya ledningsgruppen kommer att ledas av Timo Nurminen, som senast kommer från rollen som tillförordnad chef för Catellas bankverksamhet. Han har arbetat i ledande positioner på Catella i mer än 15 år, bland annat som chef för den finska kapitalförvaltningen inom fastighetssektorn.

Andreas Kneip är grundaren av Catellas tyska fastighetsfondverksamheten och Francois Brisset är en av grundarna av den franska kapitalförvaltningsverksamheten inom fastighetssektorn.

- Jag är väldigt glad över att få presentera den operativa ledningen för affärsområdet. De har alla tre bred och lång erfarenhet inom kapital- och fondförvaltning inom fastighetssektorn. Jag har stort förtroende för dessa starka individer och jag vet att de har de ledaregenskaper som krävs för att vidareutveckla erbjudandet, skapa tillväxt och möjliggöra synergier med övriga verksamheter inom Catella, säger Knut Pedersen, vd och koncernchef på Catella.

Andreas Kneip grundade 2007 Catellas fastighetsfondverksamhet i Tyskland, som under Andreas Kneips ledarskap har växt organiskt till att idag förvalta 2,3 miljarder euro. Francois Brisset etablerade Catellas franska kapitalförvaltning inom fastighetssektorn under första kvartalet 2014. Han är en framstående profil inom kapitalförvaltning i Frankrike och var en av grundarna av DTZ Asset Management (nuvarande DTZ Investors) där han var vd i 15 år.

Inom affärsområdet Property Investment Management uppgår det förvaltade kapitalet till cirka 3,1 miljarder euro och verksamhet finns i Tyskland, Finland, Frankrike, Danmark och Baltikum.

Timo Nurminen lämnar formellt sitt uppdrag som vd för Catella Bank S.A. (Luxembourg) den 1 september 2015. Han efterträds där av Tord Topsholm, som senast kommer från rollen som ansvarig för digitala kundmöten och kundmöten på telefon, en organisation med cirka 1 000 anställda på Swedbank. Tidigare var han verksamhetschef (COO) på Enter Card Group, ett kortbolag som är samägt av Barclays och Swedbank. Han har också internationell erfarenhet från sin vistelse i London där han arbetade för British Telecom som Head of Product Management för affärsområdet Convergent Solutions.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige