Image

Ny generaldirektör för Fortifikationsverket

KARRIÄR Lena Jönsson blir ny generaldirektör för Fortifikationsverket från 1 mars 2009. Hon har tidigare varit generaldirektör på Verva och Lotteriinspektionen.
Publicerad den 6 Februari 2009

Regeringen har utsett Lena Jönsson till ny generaldirektör för Fortifikationsverket. Hon är jurist och förvaltningssocionom, med en bakgrund i Försvarsdepartementet.

Lena Jönsson är ursprungligen från Ängelholm och kom efter domstolstjänstgöring i Sundsvall till Stockholm 1992. Där arbetade Lena som föredragande i Konstitutionsutskottet och som biträdande kammarsekreterare i Riksdagen. Under åren 1995-1997 arbetade hon som planeringschef inom Försvarsdepartementet för att därefter bli statssekreterare. Åren 2000-2005 arbetade hon i Strängnäs som generaldirektör för Lotteriinspektionen. Lena Jönsson var sedan generaldirektör för Verva (Verket för förvaltningsutveckling) från starten 2006 tills verket lades ned den sista december 2008.

- Jag är mycket glad och stolt över att få uppdraget, säger Lena Jönsson. Det är en spännande myndighet med kompetenta medarbetare. Myndighetens uppgift är huvudsakligen kopplad till Försvarsmaktens utveckling och kommande inriktningsbeslut, vilket är en utmaning. Jag har också med intresse noterat verkets arbete med miljö, energi och särskilt utvecklingen av de skyddstekniska tjänsterna där verket har en viktig uppgift när det gäller stöd till det civila samhällets infrastruktur. Dessutom finns det en hel del internationellt samarbete, vilket är mycket intressant.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige