Image

Ny chefsarkitekt på fastighetskontoret

Karriär Fastighetskontoret i Stockholm har utsett en ny stabschef och chefsarkitekt.
Publicerad den 14 Juni 2011
Bild: Stockholms stad

Pontus Werlinder har utsetts till ny stabschef och chefsarkitekt vid fastighetskontoret i Stockholms stad.

Pontus Werlinder kommer närmast från Storstockholms Lokaltrafik AB där han arbetat som utvecklingschef med ansvar för fastighetsutveckling samt process- och kvalitetsfrågor.

Dessförinnan arbetade han med fastighetsutvecklingsprojekt inom Stockholms läns landsting, bland annat med Hagstaden och formgivningstävlingen för Nya Karolinska Sjukhuset i Solna.

Pontus Werlinder är arkitekt och har även tidigare arbetat i Stockholms stad, då som planarkitekt med ansvar för stadsbyggnadsfrågor i Gamla Stan.

– Fastighetskontoret ansvarar för ett spännande och komplext byggnadsbestånd med en inriktning och ett innehåll som är viktig för såväl stadens egna verksamheter som för näringsliv, boende och besökare, säger Pontus Werlinder.

– I fastighetsbeståndet finns många av stadens häftiga profilbyggnader som är viktiga att vårda och utveckla i samklang med dess värden. Jag ser verkligen fram emot att få jobba med att hitta långsiktigt hållbara lösningar som på olika sätt stärker byggnadernas livscykel och säkrar det kulturhistoriska värdet.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige