Image
Ny arena på Lindholmen gör United Spaces störst i Göteborg.
Ny arena på Lindholmen gör United Spaces störst i Göteborg. Bild: United Spaces

Ny arena på Lindholmen gör United Spaces störst i Göteborg

Bolag Med öppnandet av sin nya anläggning på Lindholmen tar United Spaces position som den ledande aktören inom coworking i Göteborg.
Publicerad den 7 Oktober 2021

– Nu står vi stadigt på bägge sidor av älven, med ena foten i stadens traditionella centrum och den andra på Hisingen där framtidens innovativa näringsliv går för högtryck, säger Yvonne Sörensen, vd för United Spaces.

Återgången till kontorslivet efter pandemin har gjort coworking till ett glödhett alternativ för verksamheter som söker större flexibilitet och mer kreativa mötesplatser. Många bolag ser över sina befintliga lokaler och coworking har gått från en kul trend till en viktig punkt på företagsledningens dagordning.

Den nya arenan har plats för 500 medlemmar och ligger i nybyggda innovationscentret Uni3 by Geely på Lindholmen, det gamla varvsområdet som nu är knutpunkt för aktörer inom IT, tech och hållbar fordonsutveckling. I första steget öppnas Hus 12 (2 100 kvadratmeter), följt av Hus 11 i 1 april nästa år (2 000 kvadratmeter).
– Denna typ av flexibla arbetsmiljöer är ett väldigt bra tillskott till Lindholmen Science Parks innovationskluster. Med fler aktörer och kompetenser i vårt ekosystem ökar vår gemensamma innovationskraft, säger Tord Hermansson, vd Lindholmen Science Park.

United Spaces Lindholmen är totalt 4 163 kvadratmeter i ett koncept där lokalt möter globalt, historia och framtid hänger ihop och där humor är en aktiv ingrediens.

Arenan är indelad i fyra "kvarter", alla med unik design och inredning. Inredningen är en mix av skandinavisk formgivning med kontrasterande inslag som kaféet Röda Rummet med sin inredning i varmt kinarött. Designbyrån Specific Generic har gått all-in i stadens själ med många kärleksfulla referenser i till exempel de olika mötesrummens namn. United Spaces samarbete med kameratillverkaren Hasselblad återspeglas i att ett av de större mötesrummen kallas Victor och Erna Hasselblads rum.
– Helheten handlar om att tolka och framhäva Göteborgs roll som fönster mot världen, både historiskt och för framtiden", förklarar Maja Bernvill, creative director på Specific Generic. Balansen mellan natur och teknologi är också en viktig del i konceptet.

Geografiskt ligger den nya arenan tvärs över älven från Östra Hamngatan 16, där bolagets första anläggning i Göteborg nu moderniserats och blivit dubbelt så stor med plats för 700 medlemmar.
– Det känns verkligen att Göteborg är en expansiv stad där det händer mycket, inte minst på kontorssidan. Vi har ett högt tryck på Östra Hamngatan, och på Lindholmen har vi redan intressanta diskussioner med flera aktörer i framkant inom teknologi och fordonsindustri, säger Yvonne Sörensen.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige