Image
Aberdeen köper Hälsobrunnen av NCC.
Aberdeen köper Hälsobrunnen av NCC. Bild: NCC

Ny Aberdeenfond köper i Brunna

Transaktioner En ny Aberdeenfond köper NCC:s logistikprojekt Hälsobrunnen i Brunna Logistikpark för 127 miljoner kronor.
Publicerad den 7 Juli 2015

Aberdeen Asset Management har tecknat avtal med NCC om förvärv av logistikfastigheten Hälsobrunnen i Brunna logistikpark i Upplands-Bro för fastighetsfonden AP Nordic Investments räkning.

Byggnaden är under uppförande och kommer att färdigställas under Q4 i år varefter tillträde sker. Fastigheten kommer att ha en uthyrningsbar area om 10 413 kvadratmeter och är fullt uthyrd till Edström Logistics och Svenskt Kosttillskott.

- Vi är mycket glada över att ha tecknat avtal med NCC om att förvärva denna fastighet. Det är vårt första förvärv i Sverige för vår nylanserade nordiska fastighetsfond AP Nordic Investment, som under juni också tillträdde en handelsfastighet i Norge. Fonden ska investera i fastigheter med stabila kassaflöden och hög teknisk standard i nordiska tillväxtregioner. Den här logistikfastigheten med dess långa hyresavtal passar utmärkt in i den investeringsstrategin, säger Lina Alvemur, fund manager på Aberdeen.

Detaljplanen för Brunna Logistikpark vann laga kraft 2014 och Hälsobrunnen är den första av flera fastigheter som NCC planerar att uppföra på platsen.

- Den miljöcertifierade Hälsbrunnen är ett utmärkt exempel på ett framgångsrikt logistikprojekt. Förutom den strategiska placeringen intill E18 är lokalerna utvecklade för ett optimerat arbetsflöde. Försäljningen är ett led i vår ambition att vara den ledande aktören inom utveckling av logistikfastigheter, säger Carola Lavén, affärsområdeschef, NCC Property Development.

NCC har som mål att minimera projektets miljöpåverkan och projektet är certifierat enligt det internationella miljöcertifieringssystemet Breeam.

JLL var rådgivare åt säljaren NCC.

DLA Nordic, PWC och Projektgrepp har varit rådgivare åt Aberdeen i affären.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige