Image
Nationalmuseum i Stockholm ska renoveras för första gången på 148 år.
Nationalmuseum i Stockholm ska renoveras för första gången på 148 år. Bild: SFV

Nu påbörjas renoveringen av Nationalmuseum

Bygg/Arkitektur För första gången på 148 år ska Nationalmuseum på Blasieholmen i Stockholm få en genomgripande renovering.
Publicerad den 31 Mars 2014

Statens fastighetsverk (SFV) har fått regeringens uppdrag att genomföra ombyggnaden och anpassa den vackra symbolbyggnaden från 1866 till en modern museibyggnad med bibehållna kulturhistoriska värden – en spännande och utmanande uppgift.

Efter ett år av omfattande evakuering har verksamheten just lämnat byggnaden. Statens fastighetsverk tar nu över och ett av de mest komplexa renoveringsprojekten i Stockholms innerstad kan ta sin början.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Corem laddar förvärvsbössan

Bolag Coronapandemin fortsätter att sprida oro världen över och Corem påverkas av osäkerheten, men bedömer sig stå väl rustat och ha goda framtidsutsikter. Företaget har en stark balansräkning, låg belåningsgrad, en bra mix av hyresgäster och fastigheter i attraktiva lägen på tillväxtorter. Företagets vd Eva Landén berättar för Fastighetssverige hur de arbetar med förvärv.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY