Image

Nu öppnas Ikanos jätteanläggning i Västerås

Handel I dag öppnas Erikslund Shopping Center i Västerås. 80 000 kvadratmeter handelsplats med Ikea och ett 80-tal butiker under samma tak. Handelsplatsen är först ut och kommer att följas av fler handelsplatser enligt samma koncept i Sverige, Finland och Norge.
Publicerad den 22 September 2011

Erikslund Shopping Center är i två plan med direkt ingång till Ikea i ena änden och City Gross i den andra. Den sammanlagda ytan är på 80 000 kvadratmeter. Bland de runt 80 butikerna märks H&M, Stadium, Clas Ohlson, Intersport, KappAhl, Esprit, Gina Tricot, MQ och Desigual.

–Det här är resultatet av flera års planering – en regional handelsplats med Ikea som huvudankare. Det känns väldigt roligt att hälsa Mälardalsborna välkomna hit för att shoppa, trivas och ha trevligt tillsammans, säger Jan Kristensson, vd på Ikano Retail Centres, som räknar med fem miljoner besökare om året.

Idag äger och driver Ikano Retail Centres handelsplatser i Linköping, Sundsvall, Haparanda, Kalmar, Örebro och Stockholm. Flera svenska, finska och norska städer står på tur för nya regionala handelsplatser med Ikea. Dessutom vidareutvecklas den befintliga handelsplatsen vid Ikea i Kungens Kurva i Stockholm.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Nya Besqab redo att starta fler bostadsprojekt

Bolag Det nyligen genomförda sammangåendet med Aros Bostad gör att bolaget nu har en stor beredskap att starta fler bostadsprojekt i takt med att marknaden återhämtar sig. Det menar Magnus Andersson, vd på Besqab, när Fastighetssverige intervjuar honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige