Image

Nu lanseras nya Miljöbyggnad

Energi/miljö Nu släpps version 2.1 av det svenska certifieringssystemet Miljöbyggnad. En efterfrågad uppdatering ska förtydliga systemet och underlätta för alla som jobbar med det.
Publicerad den 3 Februari 2012

Miljöbyggnad 2.1 inkluderar alla de kompletteringar, korrigeringar, tolkningar, förtydliganden och anpassningar som gjorts under de två år som gått med Miljöbyggnad.

- Uppdateringen är efterfrågad och underlättar arbetet för alla inblandade, säger Bengt Wånggren, vd för Sweden Green Building Council.

Miljöbyggnad fokuserar på energi, material och innemiljö. Hittills har 22 svenska byggnader certifierats i systemet, och fler än 250 är registrerade. SGBC räknar med att antalet registreringar kommer att fortsätta öka med de nya, tydligare manualerna och med de omarbetade ansökningsformulären kan certifieringsansökan bli komplett redan från början.

- Förhoppningsvis kommer vi att se skillnad redan nu i vår och med tydligare anvisningar kan vi behandla ansökningarna i snabbare takt, säger Catarina Warfvinge, teknisk chef på Sweden Green Building Council.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige