Image
Thorbjörn F Pedersen.
Thorbjörn F Pedersen.

NRP miljardsäljer logistik

Transaktioner Allianz och CBRE Global Investors har bildat ett JV och köper en logistikportfölj för drygt fyra miljarder kronor av Ness, Risan & Partners.
Publicerad den 1 Februari 2019
Annons
Image

Portföljen består av åtta logistikfastigheter i Sverige och Danmark, totalt mer än 400 000 kvadratmeter uthyrningsbar yta.

Den genomsnittliga återstående hyresperioden är tolv år.

– Portföljen är en bra plattform för fortsatt tillväxt i Norden. Den är diversifierad, med långa hyreskontrakt och med potential att skapa fortsatt värde, säger Hugues Braconnier, logistikchef på Allianz Real Estate.

- Portföljen innehåller högkvalitativa fastigheter med långa hyreskontrakt i starka mikrolägen i Norden, säger Alexander van Riel, chef för kontinental-Europa på CBRE GIP.

Thorbjørn F. Pedersen på NRP säger:
– Det har varit en spännande resa att skapa den här kvalitetsportföljen tillsammans med våra investerare och vi är nöjda med att lämna över till CBRE GIP och Allianz.

Säljarens rådgivare: Advokatfirman BAHR AS, Setterwalls Advokatbyrå AB, Real Asset Partners, Source CP GmbH.

Köparens rådgivare: Linklaters, EY, Sweco och Aon.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Combify revolutionerar stadsutvecklingens största problem och får medalj av Konungen

Bygg/Arkitektur Kungens medalj och stora investerare. Combify har tagit sig an kanske ett av byggbranschens största problem – informationen. Särskilt den om tidiga detaljplaner, berättar en av medgrundarna. I Combifys plattform man hitta allt från detaljplaner, markanvisningar, planprocesser och fastighetsdetaljer. Att lösa problem och berätta berättelsen om staden är grunden i den framgång som Rim Alexandra Halfya och Alaa Alshawa gjort med deras plattform.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige