Image

NP3 köper i Sundsvall och Borlänge

Transaktioner NP3 Fastigheter har i tre separata affärer förvärvat två fastigheter i Sundsvall och en i Borlänge med ett totalt underliggande fastighetsvärde om 91 miljoner kronor och ett sammanlagt hyresvärde om tio miljoner kronor.
Publicerad den 1 April 2016

Fastigheten Lantmätaren 3 & 4 i Borlänge med ett fastighetsvärde om 56 miljoner kronor omfattar 3 790 kvadratmeter och har ett årligt hyresvärde om 6,2 miljoner kronor. Borlänge kommun hyr fastigheten fullt ut och har hyresavtal fram till 31 december 2022. Fastigheten ligger strax utanför citykärnan och är ett tidigare hotell som är omgjort till boende för nyanlända.

Fastigheten Högom 3:172 i Sundsvall med ett fastighetsvärde om 22,8 miljoner kronor omfattar 3 116 kvadratmeter och har ett hyresvärde om 2,8 miljoner kronor. Fastigheten är fullt uthyrd och har en genomsnittlig återstående avtalslängd om 2,5 år. Procurator är största hyresgäst med 40 procent av hyresvärdet. Fastigheten ligger i Nacksta industriområde där NP3 sedan tidigare äger flera fastigheter.

Fastigheten Målås 4:3 i Sundsvall med ett fastighetsvärde om 12,5 miljoner kronor omfattar 1 280 kvadratmeter och har ett hyresvärde om 1 miljon kronor. Fastigheten är fullt uthyrd till Cramo som har hyresavtal fram till 31 oktober 2016. Fastigheten har en tomt om drygt 10 000 kvadratmeter och ligger i Birsta där NP3 äger flera fastigheter.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige