Image

NP3 köper i Gävle och Östersund

Transaktioner NP3 Fastigheter köper en logistikfastighet i Ersbo logistikpark i Gävle med ett underliggande fastighetsvärde om 59,4 miljoner kronor. Bolaget köper även en handelsfastighet i Östersund till ett nettopris om 136,5 miljoner kronor.
Publicerad den 1 Juli 2016

Logistikfastigheten i Gävle är 5 700 kvadratmeter stor och har ett årligt hyresvärde om 4,5 miljoner kronor.

E-handelsbolaget Partykungen hyr hela fastigheten och har ett sjuårigt hyresavtal. Säljare av fastigheten är Ersand Förvaltning AB och tillträde är den 30 juni 2016.
Ersbo logistikpark har ett, ur infrastruktursynpunkt, strategiskt läge vid Gävles södra infart från E4. Från området är det nära till Riksväg 80, E4, Gävle City och Gävle Hamn vilket gör att området har ett optimalt läge för verksamheter kopplade till logistik och transport.

- Vi har haft svårt att hitta bra förvärv i Gävle under senaste tiden. Att då kunna presentera en nybyggd fastighet i ett starkt logistiskt nav med en spännande hyresgäst som förvärv är positivt för vårt affärsområde Gävle och hela NP3. Gävle är en marknad vi vill växa vidare i och gärna med fler off market affärer som denna, säger Andreas Nelvig, vd för NP3 Fastigheter.


Den fullt uthyrda handelsfastigheten om nära 7 800 kvadratmeter i Östersund har ett årligt hyresvärde om 10,4 miljoner kronor och den genomsnittliga hyresdurationen är 8,4 år.

Den största hyresgästen är Coop Nord som står för 74 procent av hyresvärdet, Kappahl står för 16 procent och Dressman står för 5 procent. I samband med tillträdet skriver Coop ett nytt tioårigt hyresavtal. Fastigheten tillträds den 1 juli 2016 och säljare är Coop Nord.

Den förvärvade fastigheten, Ångvälten 7, ligger i Lillänge handelsområde som är ett av norra Sveriges starkaste externhandelsområden. NP3 äger sedan tidigare den angränsande fastigheten Ångvälten 5 om drygt 12 000 kvadratmeter med bland annat Elgiganten, Rusta och Apoteket som hyresgäster. Fastighetsbeståndet i Östersund inkluderar även fastigheter i Odenskog och Stadsdel Norr.

Affärsområde Östersund står för 54 msek motsvarande 11 procent av NP3s totala hyresvärde (31/3). Detta förvärv medför att hyresvärdet i affärsområdet ökar med närmare 20 procent. NP3 har för avsikt att växa ytterligare i Östersund.

- Då vi sedan tidigare redan är en stor fastighetsägare i Lillänge för detta förvärv med sig att vi kan optimera driften och utveckla skalfördelar i förvaltningen. Lillänge handelsområde har vuxit starkt de senaste åren och områdets attraktionskraft framgår av den goda uthyrningsgraden och de stabila hyresnivåerna, säger Andreas Nelvig, vd NP3 Fastigheter.

- NP3 kommer genom förvärvet att få en samlad fastighetsägaroll vilket stärker handelsutvecklingen för Lillänge, säger Lars Carlstedt, Fastighetschef Coop Nord


- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige