Image
Andreas Nelvig, vd för NP3.
Andreas Nelvig, vd för NP3. Bild: Kristoffer Lönnå

NP3 köper för 318 miljoner

Transaktioner NP3 Fastigheter har i tre separata transaktioner förvärvat åtta fastigheter för ett underliggande fastighetsvärde om 318,5 miljoner kronor, varav större delen förvärvas från Sagax. Fastigheterna omfattar en uthyrningsbar area om 51 000 kvadratmeter och är fullt uthyrda. Hyresvärdet uppgår till 24,4 miljoner kronor.
Publicerad den 2 September 2019

NP3 förvärvar sex fullt uthyrda industrifastigheter av AB Sagax för ett underliggande fastighetsvärde om 233 miljoner kronor. Fastigheterna är belägna i Västerås, Örebro, Eskilstuna, Karlstad, Enköping och Karlskoga. Fastigheterna omfattar 27 500 kvadratmeter uthyrningsbar area och en markareal om 118 000 kvadratmeter. Det årliga hyresvärdet uppgår till 18,6 miljoner kronor och den genomsnittliga återstående löptiden för hyresavtalen uppgår till 9 år. Fastigheterna har tillträtts i dag med undantag för fastigheten i Karlskoga som beräknas tillträdas under det fjärde kvartalet 2019. Förvärvet är i enlighet med den utlagda strategin att växa i ett nytt affärsområde kring städerna Västerås, Örebro och Karlstad.

En industrifastighet har förvärvats i Sundsvall för ett underliggande fastighetsvärde om 69,5 miljoner kronor. Den uthyrningsbara arean uppgår till 21 500 kvadratmeter och markarealen till 21 000 kvadratmeter. Det årliga hyresvärdet uppgår till 4,1 miljoner kronor. Fastigheten är fullt uthyrd och tillträds den 30 september 2019.

En industrifastighet har förvärvats i Gävle för ett underliggande fastighetsvärde om 16 miljoner kronor. Den uthyrningsbara arean uppgår till 2 000 kvadratmeter och markarealen till 10 000 kvadratmeter. Det årliga hyresvärdet uppgår till 1,7 miljoner kronor. Fastigheten är fullt uthyrd och tillträds den 1 oktober 2019.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige