Image
Andreas Wahlén, vd för NP3.
Andreas Wahlén, vd för NP3. Bild: Kristoffer Lönnå

NP3 genomför riktad pref-emission – tar in 90 miljoner

Ekonomi/Finansiering NP3 genomförde efter börsens stängning på måndagen en riktad nyemission av preferensaktier. Teckningskursen blev 29 kronor per aktie och NP3 tillförs 90 miljoner kronor.
Publicerad den 9 Juni 2020

Priset i nyemissionen har fastställts genom ett så kallat accelererat "book building"-förfarande lett av Swedbank och motsvarar en rabatt om 5,0 procent gentemot den volymviktade genomsnittskursen under de senaste tio handelsdagarna fram till och med den 8 juni 2020.

Nyemissionen riktades till svenska och internationella institutionella investerare. För att underlätta nyemissionens genomförande har de nya preferensaktierna initialt tecknats av Swedbank till ett belopp motsvarande aktiernas kvotvärde. I samband med betalning från investerarna i nyemissionen omkring den 11 juni 2020 kommer bolaget att tillföras resterande belopp, det vill säga skillnaden mellan kvotvärdet och priset i nyemissionen.

Syftet med nyemissionen är att anpassa bolagets kapitalbehov för att skapa ytterligare finansiellt utrymme för att skyndsamt kunna ta tillvara på förvärvsmöjligheter och därigenom skapa aktieägarvärde. Skälet till avvikelsen från aktieägarnas företrädesrätt är att diversifiera aktieägarbasen och samtidigt genomföra kapitalanskaffningen på ett tids- och kostnadseffektivt sätt.

I samband med nyemissionen anlitades Swedbank i samarbete med Kepler Cheuvreux som sole global coordinator och bookrunner och Hannes Snellman som legal rådgivare.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige