Image
Bild: Istock

Northern Horizon köper i Kalmar

Transaktioner Northern Horizon förvärvar äldreboende i ny stadsdel under byggnation i centrala Kalmar.
Publicerad den 2 Juli 2021

Genom Nordic Aged Care Fund – den tredje fonden i Aged Care-serien – har Northern Horizon ingått ett avtal om att förvärva ett nytt, modernt specialbyggt äldreboende i Kalmar för cirka 225 miljoner kronor. Transaktionen är planerad till den 30 juni 2021. Panreal har initierat affären och agerat som rådgivare i transaktionen.

Fastigheten byggdes klart i slutet av 2020. Boendet omfattar cirka 4 300 kvadratmeter med 60 lägenheter uppdelat på sex avdelningar.
– Vi är mycket glada över att kunna meddela vårt förvärv av ett äldreboende i denna nya stadsdel i centrala Kalmar. Hela Sverige har ett ökande behov av moderna äldreboenden och vi har funderat på att investera i Kalmar under en längre tid. Visionen för stadsdelen passar perfekt in i vår investeringsstrategi, så vi är mycket nöjda med att kunna lägga till fastigheten i vår portfölj, säger Jonas Nolin, Investment Director, Northern Horizon Sweden.
– Hållbarhet är en central prioritet i vår investeringsstrategi, och förutom att vara modernt och centralt beläget, uppfyller det nya äldreboendet i Kalmar också de ambitiösa ESG-mål som vi har för fondens tillgångar, säger Riikka Moreau, Fund Manager och ansvarig för Aged Care segmentet hos Northern Horizon.

Äldreboendet drivs av Vardaga (Ambea) enligt ett 15-årigt hyresavtal.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Panreal på Branschguiden

I vår värld handlar allt om att ge sitt yttersta varje gång. Det är en ovärderlig drivkraft och det enda sättet som vi vill jobba på för att kunna agera som din mest kvalificerade fastighetsrådgivare.

Panreal är en oberoende, partnerägd fastighetsrådgivare specialiserad inom transaktionsrådgivning vid försäljning och förvärv av kommersiella fastigheter och fastighetsbolag på den svenska fastighetsmarknaden. Vi erbjuder heltäckande rådgivningstjänster och service till fastighetsägare och investerare. Våra uppdragsgivare utgörs av bland annat bygg- och fastighetsbolag,...

Läs mer om Panreal på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Därför får Odd Molly ett "nygammalt" bolagsnamn

Bolag Vid en extra bolagsstämma den 22 oktober blev det klart att fastighetsbolaget Odd Molly International ska byta namn till Logistea – ett bekant namn i fastighetskretsar som varit "ledigt" sedan den 29 september då före detta Logistea bytte namn till Athanase Innovation AB. För Fastighetssverige berättar Logisteas styrelseordförande Patrik Tillman om tankarna bakom namnbytet och den fortsatta vägen framåt för bolaget som nu är ett helt renodlat fastighetsbolag.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY