Image

Norrtälje kommun säljer för 132 miljoner

Transaktioner Norrtälje kommuns bolag Campus Roslagen säljer åtta kommersiella fastigheter – omfattande 23 500 kvadratmeter – för 132 miljoner kronor.
Publicerad den 23 Oktober 2012
Annons
Image

Köpare är Landera Invest, som därmed gör sin första investering av kommersiella fastigheter i Norrtälje.

Bolaget har fokus på Mälardalsregionen och köpte tidigare i år en bostadsfastighet i Rimbo av Roslagsbostäder AB med målsättningen att växa ytterligare i Norrtälje kommun.

Efter valet 2010 ombildades Norrtälje Industri- och Hantverkshus AB (Nihab) till Campus Roslagen AB. Den förändrade inriktningen innebar att bolaget uteslutande skulle ägna sig åt på utvecklingen av LV3:s gamla regementsområde till ett modernt campus med både utbildning och företagande. Övriga fastigheter i Norrtälje, Rimbo och Hallstavik skulle säljas på marknaden.

- Jag är mycket glad att försäljningen nu är genomförd, säger Carin Björfors, vd på Campus Roslagen AB. Nu kan vi helt koncentrera oss på att skapa ett attraktivt campus som en del av kunskapsregion Stockholm.

- Det är en bra affär för våra skattebetalare, säger Kjell Jansson (M), kommunstyrelsens ordförande. En kommun som Norrtälje ska inte hålla på med kommersiella lokaler utan satsa på att utveckla skolan och höja utbildningsnivån.

Rådgivare vid försäljningen har varit Magnusson Real Estate Advisors.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Hufvudstaden allt närmare påbyggnad – mitt i city

Bygg/Arkitektur Bolaget siktar på att höja cityfastigheten Orgelpipan 7 med flera våningar för bland annat kontor och handel. Fastighetssverige berättar mer om planen som är nära antagande.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige