Image

Norrporten säljer allt i Linköping

Transaktioner Norrporten säljer hela sitt bestånd i Linköping – sju fastigheter – samt åtta fastigheter i Sundsvall och Luleå till nybildade Fastighetsaktiebolaget Lilium för 1,4 miljarder kronor.
Publicerad den 24 Augusti 2011

Försäljningen omfattar 15 fastigheter motsvarande en yta på drygt 105 000 kvadratmeter, främst kontor.

- För att vara en sådan här stor affär har det gått ganska fort. Vi blev kontaktade av Liliums Peter Gotthardsson för ungefär tre månader sedan. Vi vet sedan tidigare att Peter är en seriös och trovärdig person. Det är en bra köpare med finansiellt styrka, och de delar en av våra kärnvärderingar; långsiktighet säger Norrportens vd Jörgen Lundgren till Fastighetssverige.

Norrporten har nu inga fastigheter kvar i Linköping, och siktar inte på nya förvärv i staden.

- Nej, inte inom överskådlig framtid. Vi tittar nu främst i Stockholm, där vi gick in genom förvärvet av Flat Iron Building förra året, och på våra utländska marknader, Köpenhamn och Hamburg.

- Dessutom står vi inför ny- och ombyggnationer för runt två miljarder kronor. Det största är stadsutvecklingsprojektet kvarteret Hunden i Luleå, där vi investerar en halv miljard kronor på nya bostäder, hotell, kontor och retail.

Läs mer om köparen Lilium i separat artikel (se länk nedan).

FAKTA/NORRPORTEN
Norrporten äger och förvaltar ett fastighetsbestånd med en uthyrningsbar yta om cirka 1,1 miljoner kvadratmeter varav 80 procent är kontor, 15 procent butiker och resterande del bostäder med mera. Fastigheternas värde uppgår till cirka 20 miljarder kronor. Huvudkontoret är beläget i Sundsvall och verksamheten bedrivs i Luleå, Umeå, Sundsvall, Gävle, Stockholm, Örebro, Linköping, Jönköping, Växjö, Helsingborg samt Köpenhamn och Hamburg. Norrporten ägs av Andra AP-fonden och Sjätte AP-fonden.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige