Image

Norrporten hyr ut till Skandia Danmark

UTHYRNING Skandia Danmark A/S blir hyresgäst i Fastighetsaktiebolaget Norrportens projekt Neroport, som är under uppförande i Örestad, Köpenhamn. Skandia Danmark, med cirka 200 anställda, hyr 4 500 kvadratmeter av den blivande byggnaden som totalt omfattar 13 500 kvadratmeter kontorsyta.
Publicerad den 27 Maj 2008
Annons
Image

- Neroport passar perfekt till vår profil. Byggnaden signalerar moderna och internationella arbetsplatser och ger optimal logistik för våra kunder, samarbetspartners och medarbetare. Vi är därför mycket förväntansfulla inför inflyttningen, säger Charsten Christensen, administrativ direktör i Skandia.

Skandia Danmark har för närvarande sitt kontor på Stamholmen i Köpenhamn. Inflyttning till Norrportens Neroport är beräknad till hösten 2009.
- Vi är mycket glada för Skandias förtroende. Ett sådant internationellt och dynamiskt företag passar väl med vår inriktning för Neroport och ger en bra grund för fortsatt uthyrning, säger Bo Henriksson, Affärschef utland på Norrporten.

Norrporten gör nu i Örestad sin hittills största investering i nyproduktion av moderna kontor. En halv miljard satsas på en tillbyggnad av fastigheten Kay Fiskers Plads, också känd som Ferringhuset i Örestad. Samtidigt får hela kvarteret ett nytt namn: Neroport.

Henning Larsen Architects har ritat den nya tillbyggnaden som utgörs av en tre våningar utbredd huskropp med två torn i ytterligare tre respektive fem våningar.
Fasaden i svart stål och glas harmonierar med det intilliggande Ferringhuset. Interiört är ambitionen att skapa ett ljust, luftigt och futuristiskt intryck.

Ämnen

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Allt om Skanskas jättesatsning på förvaltningsfastigheter

Bolag Skanska breddar verksamheten och adderar ett förvaltningsben som ska nå upp i 12–18 miljarder kronor. Claes Larsson, Executive Vice President och ansvarig för Skanskas kommersiella fastighetsutveckling, berättar för Fastighetssverige om satsningen, målsättningen, vilken typ av fastigheter som kommer hamna i det nya bolaget, synergieffekterna och hur det kommer utveckla Skanska som bolag.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY