Image

Norlandia storsatsar på äldreboende och förskola i Norrtälje

Bygg/Arkitektur Norlandia har tecknat ett hyresavtal om cirka 7 100 kvm i Norrtälje med Genova Property Group för uppförande av ett äldreboende om 80 platser samt en förskola för cirka 120 barn. För närvarande pågår arbete med ändring av detaljplanen för fastigheten, med ambition att komma igång med byggstart under 2019.
Publicerad den 8 Maj 2018
Skiss på fastigheten. Bild: Norlandia
Skiss på fastigheten.

Projektet är i linje med Norlandias unika Generationskoncept där vi kombinerar äldreboende och förskola i samma fastighet. Genom att skapa möten och kontakt över generationsgränserna skapar vi levande boende- och förskolemiljöer där äldre och yngre möts och lär av varandra.

–Vår storsatsning i just Norrtälje är ett led i att vi känner oss hemma i kommunen och redan driver Granparkens äldreboende på entreprenad och äger hemtjänstföretaget Äldreliv. Nu tar vi ytterligare ett steg tillsammans med Genova genom etableringen av ett centralt beläget generationsboende för såväl gammal som ung”, säger Bruno Petersson, Affärschef Norlandia.

–Genom uthyrningen tar vi nästa steg för att skapa nya funktionella samhällsfastigheter för äldreboenden och förskola i ett strategiskt läge i Norrtälje. Vi är också glada att vi därmed utvecklar vårt samarbete med Norlandia som vi sedan tidigare har tecknat hyresavtal med för äldreboende och förskola i Knivsta”, säger Michael Moschewitz, VD för Genova Property Group.

–Vi välkomnar planerna och är glada över Genovas och Norlandias långsiktiga etablering i Norrtälje. Fler äldreboenden och förskolor behövs i vår växande stad, och det strategiska läget tror jag kommer uppskattas av många”, säger Ulrika Falk, Kommunstyrelsens ordförande i Norrtälje kommun.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Neobos strategi framåt: Först avyttring – sedan förvärv

Bolag Fastighetsbolaget Neobo fortsätter minska sina vakanser och öka sin uthyrningsgrad. Däremot redovisar bolaget ett betydligt lägre förvaltningsresultat under första kvartalet, jämfört med samma period året innan. Bolagets vd, Ylva Sarby Westman, säger till Fastighetssverige: – Vi måste arbeta med alla rader i resultaträkningen om vi ska lyckas.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige