Image

Nordstan byggs ut med 4000 kvadrat

BYGG Nordstan i Göteborg växer i riktning mot både Köpmansgatan och Norra Hamngatan. Nu går AP Fastigheters startskott för ett större om- och utbyggnadsprojekt som ger köpcentret ytterligare 4000 kvadratmeter butiksyta.
Publicerad den 26 Mars 2008

Stadium ska flytta in på 1800 kvadratmeter i november 2008 och Elgiganten flyttar in på 2200 kvadratmeter i mars 2009. Samtidigt byggs BR Leksakers befintliga butik om med nytt fräscht koncept. Investeringen uppgår till 60 miljoner kronor.

För att frigöra ytor för de två butikerna har AP Fastigheter dels nyttjat två innergårdar på totalt 700 kvadratmeter, dels flyttat kontorshyresgästen Manpower till nya, större kontorslokaler i Arkaden.

Läget för de två nya butikerna är mycket bra med en stor kundgenomströmning. Nordstan är en av de mest köpstarka delarna av Göteborgs centrum och efterfrågan på attraktiva butikslokaler är mycket stor.

– Det här är en nödvändig satsning för att kunna möta den stora efterfrågan på lokaler i Nordstan, säger Jesper Örtengren, affärsenhetschef på AP Fastigheter. Nordstan har stadigt ökat sin omsättning under flera år och det finns utrymme för mer.

AP Fastigheter investerar närmare 60 miljoner kronor i projektet och har valt NCC och Liljewall Arkitekter som entreprenör och samarbetspartner.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige