Image

Nordstan byggs ut med 4000 kvadrat

BYGG Nordstan i Göteborg växer i riktning mot både Köpmansgatan och Norra Hamngatan. Nu går AP Fastigheters startskott för ett större om- och utbyggnadsprojekt som ger köpcentret ytterligare 4000 kvadratmeter butiksyta.
Publicerad den 26 Mars 2008

Stadium ska flytta in på 1800 kvadratmeter i november 2008 och Elgiganten flyttar in på 2200 kvadratmeter i mars 2009. Samtidigt byggs BR Leksakers befintliga butik om med nytt fräscht koncept. Investeringen uppgår till 60 miljoner kronor.

För att frigöra ytor för de två butikerna har AP Fastigheter dels nyttjat två innergårdar på totalt 700 kvadratmeter, dels flyttat kontorshyresgästen Manpower till nya, större kontorslokaler i Arkaden.

Läget för de två nya butikerna är mycket bra med en stor kundgenomströmning. Nordstan är en av de mest köpstarka delarna av Göteborgs centrum och efterfrågan på attraktiva butikslokaler är mycket stor.

– Det här är en nödvändig satsning för att kunna möta den stora efterfrågan på lokaler i Nordstan, säger Jesper Örtengren, affärsenhetschef på AP Fastigheter. Nordstan har stadigt ökat sin omsättning under flera år och det finns utrymme för mer.

AP Fastigheter investerar närmare 60 miljoner kronor i projektet och har valt NCC och Liljewall Arkitekter som entreprenör och samarbetspartner.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Här är de bästa fastighetsaktierna

Bolag Frida Bratt som är sparekonom och expert på Nordnet ger sin syn på marknaden för Fastighetssverige. Här är de populäraste aktierna i branschen nu. Och det här tror hon om kontorsmarknaden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY