Image
Skiss över Filipstadsbacken.
Skiss över Filipstadsbacken.

Nordr får direktanvisning för 100 bostäder i Farsta i södra Stockholm

Bygg/Arkitektur Nordr har genom direktanvisning valts av Stockholms stad för en markanvisning om cirka 100 bostadsrätter i Farsta i Södra Stockholm. Detaljplanearbete inleds under hösten 2022.
Publicerad den 26 Augusti 2022
Filipstadsbacken skiss och karta. Filipstadsbacken skiss och karta.

Farsta är ett av fokusområdena i översiktsplanen för Stockholms stad och området ska utvecklas med bostäder, arbetsplatser ökad handel samt idrott och kultur. Stadsdelen är viktig i utvecklingen av söderort där 2013 års Stockholmsförhandling och satsningar på t-banan möjliggör omfattande bostadskompletteringar.

– Vi är glada över förtroendet att få vara med och utveckla Farsta vidare. Området passar väl in i vår markstrategi och i våra ambitioner att stärka närvaron i söderort, säger Mårten Othérus, chef för affärsutveckling på Nordr.

Markanvisningen ligger på Filipstadsbacken i Larsboda med gångavstånd till pendeltågs- och tunnelbanestationen Farsta Strand.

– Vi ser fram emot att utveckla detaljplanen tillsammans med Stockholms stad och övriga byggherrar inom detaljplaneområdet, säger Charlotte Danielsson, affärsutvecklare på Nordr.

Nordr kommer att ge området ett nytt erbjudande med moderna och klimatsmarta bostäder som kommer att Svanenmärkas. Detaljplanearbete inleds under hösten 2022 och projektet ingår i en större detaljplan.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige