Image
Skiss över Filipstadsbacken.
Skiss över Filipstadsbacken.

Nordr får direktanvisning för 100 bostäder i Farsta i södra Stockholm

Bygg/Arkitektur Nordr har genom direktanvisning valts av Stockholms stad för en markanvisning om cirka 100 bostadsrätter i Farsta i Södra Stockholm. Detaljplanearbete inleds under hösten 2022.
Publicerad den 26 Augusti 2022
Filipstadsbacken skiss och karta. Filipstadsbacken skiss och karta.

Farsta är ett av fokusområdena i översiktsplanen för Stockholms stad och området ska utvecklas med bostäder, arbetsplatser ökad handel samt idrott och kultur. Stadsdelen är viktig i utvecklingen av söderort där 2013 års Stockholmsförhandling och satsningar på t-banan möjliggör omfattande bostadskompletteringar.

– Vi är glada över förtroendet att få vara med och utveckla Farsta vidare. Området passar väl in i vår markstrategi och i våra ambitioner att stärka närvaron i söderort, säger Mårten Othérus, chef för affärsutveckling på Nordr.

Markanvisningen ligger på Filipstadsbacken i Larsboda med gångavstånd till pendeltågs- och tunnelbanestationen Farsta Strand.

– Vi ser fram emot att utveckla detaljplanen tillsammans med Stockholms stad och övriga byggherrar inom detaljplaneområdet, säger Charlotte Danielsson, affärsutvecklare på Nordr.

Nordr kommer att ge området ett nytt erbjudande med moderna och klimatsmarta bostäder som kommer att Svanenmärkas. Detaljplanearbete inleds under hösten 2022 och projektet ingår i en större detaljplan.

Ämnen

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

Ny regionchef syr om Sernekes kostym

Karriär Visionen är ännu inte klar. Inte så konstigt då Markus Arfvidsson enbart hunnit sitta på stolen som regionchef för Serneke Göteborg i några veckor. Hans uppdrag är att stärka bolagets affär och få det att växa på göteborgsmarknaden. Fastighetssverige tog ett samtal om varför han gillar vägar och hur det var att lämna Skanska efter 27 år.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige