Image
Nordika den omdaning av Amasten som Jan-Erik Höjvall & Co påbörjat.
Nordika den omdaning av Amasten som Jan-Erik Höjvall & Co påbörjat. Bild: Rikshem

Nordika blir ny huvudägare i Amasten

Ekonomi/Finansiering Efter att tidigare endast presenterats som en anonym "kapitalstark fastighetsaktör" meddelar nu Amasten att det är Nordika som tlllför bolaget 175 miljoner kronor i eget kapital genom en riktad nyemission.
Publicerad den 22 Mars 2019

Amasten Fastighets AB tillförs 175 miljoner kronor genom en riktad nyemission, där investeraren är Nordika III Fastigheter AB.

Amasten informerade den 27 februari om dess avsikt att genomföra en emission, vilket styrelsen nu fattat beslut om. Teckningskursen fastställdes till 4,20 kronor.

Kapitalet stärker Bolaget finansiellt och ger förbättrade tillväxtmöjligheter framåt. Amasten har med dess nya ledning sjösatt en ambitiös tillväxtplan för de kommande åren. Med nytt kapital från Nordika har parterna skapat förutsättningar för att det förändringsarbete som inletts av ledningen kan genomföras.

– Vi har med spänning följt den omdaning som ledningen under Jan-Erik Höjvall påbörjat. Nordika ser att det förändringsarbetet skapat ett dådkraftigt bolag med tydlig riktning framåt.
– Genom att tillföra nytt kapital till Amasten skapas bättre förutsättningar för bolaget att växla upp i volym och på så sätt ta steget upp till Nasdaq Stockholm Mid Cap. Det är en enormt driven organisation och vi har en stark tilltro till att bolaget kommer lyckas med sitt förändringsarbete att skapa ett starkt och välskött bostadsbolag på börsen, säger Jonas Grandér, VD Nordika.

– Vi välkomnar Nordika som ny delägare till Amasten. Det är bra att vi får in kapitalstarka och kunniga investerare i Amasten. Nordika är en investerare som ser att det arbete vi gjort sedan vi kom in i bolaget är rätt väg framåt. Med det nya kapitalet får vi en bra plattform att växa vidare samtidigt som vi stärker finansieringen som helhet i bolaget, säger Jan-Erik Höjvall, VD Amasten.

Advokatfirman Glimstedt har varit rådgivare till Amasten. Roschier och Nordanö agerade rådgivare till Nordika.

- Victor Friberg
victor@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige