Nordier – Tio år nära kunderna

Bolag Torsdagen den 7 februari firar Nordier Property Advisors sitt tioårsjubileum.
Bolaget har utvecklats genom åren men ledorden är desamma som alltid.
– Nordiers signum har alltid varit att arbeta väldigt nära kunderna och affären - det ska vi fortsätta med, säger vd Johan Hane.

Skicka till e-post

Tioårsjubiléet hålls på Rose Club på Hamngatan i Stockholm. Hundratals gäster från fastighetsbranschen kommer att bjudas på en oförglömlig kväll med många spännande överraskningar.

– Vi ser verkligen fram emot att fira vår tioårsdag tillsammans med våra kunder och samarbetspartners, säger Mikael Wilton.

Johan Hane och Mikael Wilton på Nordier Property Advisors.

Han startade bolaget för tio år sedan tillsammans med Andreas Eneskjöld och Fredrik Widehov, en redan då välkänd och aktad trio inom den svenska konsultsektorn. Samtidigt som Nordier drog igång rasade den värsta finanskrisen sedan 1930-talet över hela världen.

– Man kan tycka att det var dålig tajming och visst fick vi arbeta oerhört hårt i början – det är svårt att göra affärer när det är allmänt kaos… Men vi har varit lönsamma från dag 1 och tar man sig igenom en kris av den kalibern stärks man av det. Känslan har hela tiden varit att ”ingenting är omöjligt, bara man kämpar”, säger Mikael Wilton.

Sedan starten har Nordiers grundtanke varit att arbeta tätt tillsammans med kunderna, att vara en effektiv rådgivare med örat mot rälsen och med stort fokus på kärnverksamheten, affärerna. Att genom stort engagemang, kunskap och närhet sträva efter att göra allt lite bättre – budskapet är ”+5 procent gör en signifikant skillnad.”

– Vi vill göra affärer och vara snabbfotade. Vi vill inte sitta i stormöten i Paris och utveckla ett multinationellt bolag. Vårt fokus är kund, affär och att ligga nära marknadsutvecklingen och därigenom kunna utveckla kundernas affärer och portföljer.

I dag är Nordier ett nationellt rådgivningsbolag med cirka 30 anställda, med kontor i Stockholm, Malmö och sedan några månader också i Göteborg. Bolaget arbetar med transaktioner, värdering, uthyrning och utveckling.

Sedan våren 2018 leds bolaget av Johan Hane, som i sin tidigare roll som managementkonsult funnits med i bakgrunden hos Nordier i flera år innan han tog över som vd. Johan Hane har mångårig framgångsrik erfarenhet av att leda bolag, en kunskap som han nu lyfter in i Nordier-organisationen. Han har haft ledande positioner i både börsnoterade internationella och privatägda bolag.

– Att ta in en extern vd är ett sätt att ta nästa steg i utvecklingen, ett naturligt steg när Nordier nu har blivit ett lite större bolag, säger Johan Hane.

– Nordier har i tio år levt på att arbeta i nära samarbete med kunderna, att alltid göra det där lilla extra. Min uppgift är att se till att alla medarbetare ska få förutsättningar att fokusera på det de är bäst på – det är då de verkligen kan göra det lilla extra. Det kan handla om allt från att bygga ett ledningssystem som stödjer de processer som vi jobbar med för att leverera kundernas förväntningar till att vi tränar tillsammans, att bygga ett starkt team helt enkelt.

Nordier Property Advisors har sedan starten haft ABG Sundal Collier som huvudägare och i övrigt ägs bolaget av nyckelpersoner på bolaget.

– Det finns många fördelar med att vara ett partnerägt bolag. Det gör att vi kan locka till oss exempelvis seniora konsulter som drivs av ett affärsfokus och som vill vara en del av ett bolag med närhet till marknad och kund. Vi har tio bra år bakom oss och vi ser fram emot sett stort antal framgångsrika år framöver, säger Johan Hane.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se


ÄmnenSkicka denna artikel till e-post
Skriv ut/PDF


Mer från Fastighetssverige
Digitaliseringsminister Anders Ygeman är en av talarna på ett av årets viktigaste event - Fastighetsmarknadsdagen Digitalisering på Waterfront i Stockholm den 8 maj.

Fastighetsmarknadsdagen Digitalisering – Anders Ygeman öppningstalar+ Plus
Cattis Carlén, blir politisk sakkunning åt Per Bolund.

Därför går Cattis Carlén till FinansdepartementetNordika den omdaning av Amasten som Jan-Erik Höjvall & Co påbörjat.

Nordika blir ny huvudägare i AmastenFastigheten Elefanten 40 i Malmö.

Wihlborgs hyr ut 8 200 kvadratmeter till Malmö stadKalmar.

Rikshem köper i KalmarPerol Fastigheter uppför en ny domstolsbyggnad i Hudiksvall.

Perol tecknar avtal med DomstolsverketPrime Living, med Hans Sandén som vd, ingår ett låneavtal med vissa aktieägare.

Prime Living lånar med Original Issue Discount om 25 procentHuvudägaren Klövern, med vd Rutger Arnhult, garanterar företrädesemssionen i Tobin Properties till 100 procent.

Tobin: Stor nyemission för att täcka obligationFastighetssverige PLAY


Branschguiden

Grundaren Stefan Larsson lämnade vd-stolen på Bimobject och blir Chief Strategy Officer (CSO). Johan Svanström är ny tf vd.

Bimobject-grundarens nya roll klarJakob Österberg, vd för Slottsviken och ägare i Lackarebäck Holding.

Huvudägare lägger budpliktsbud på Spotlight-bolagKvarteret Nystavaren.

Bygg-Fast säljer byggrätter i EskilstunaSweco skapar ett Digital Office. Per Vidar Lundberg har rekryterats som digital affärsutvecklingschef.

Sweco skapar Digital OfficeSkärholmens Fastighetsägare: Oliver Berger, projektledare, Catarina Johansson Nyman, avgående vd, Anette Sand, ordförande, Sonny Söderström, tillträdande vd, och Henrik Tufvesson, vice ordförande.

Ny vd för Skärholmens FastighetsägareCarl Berthammar och Joanna Heikkilä.

Olov Lindgren gör satsning på energi- och hållbarhetsfrågorBelma Rejnefelt.

Sisab ändrar i ledningsgruppenCattis Carlén blir politisk sakkunnig hos bostadsminister Per Bolund.

Cattis Carlén blir politisk sakkunnig hos bostadsminister Per Bolund+ Plus

Därför lämnar Bengt Kjell Nyfosa+ Plus
Mikael Freudmann, partner på Scius. I bakgrunden syns fastigheten  Barnängen 6 på östra Södermalm.

Utländska investerare på kö: "Finns inte möjlighet tala med alla"+ Plus
Efter nio år som vd lämnar Anders Kupsu Skandia.

Kupsu kan starta eget: "Vill verkligen ha en friare roll"Skanska har utarbetat ett dialogverktyg för att underlätta och snabba på processerna. Bland annat används det i Tolered. Christina Ingelsten berättar mer på Stora Bostadsdagen Göteborg.

Stora Bostadsdagen GBG: Snabbare processer med bättre dialog
Se fler nyheter