Image

Nordier Leasing får sitt första uppdrag

BOLAG Nordier Leasing har fått sitt första uthyrningsuppdrag. Det rör sig om tre våningar i Nordstjernanhuset på Stureplan 3.
Publicerad den 18 Januari 2010

När SCA flyttar sitt huvudkontor till Waterfront Building blir tre våningsplan om 2 650 kvadratmeter lediga. Det blir första gången sedan 1993 som det finns lediga lokaler i fastigheten.

- Läget vid Stureplan och Biblioteksgatan kan inte vara mer centralt i Stockholms affärsdistrikt, säger Jimmie Hall, partner och projektledare på Nordier.

- Dessutom är fastigheten helt unik i utformning och arkitektur. Det ska bli otroligt stimulerande att få presentera detta objekt för marknaden.

Nordstjernanhuset stod färdigt 1899, då som KM Lundbergs varuhus, från 1902 var den NK:s första adress i Stockholm. Nordstjernan förvärvade fastigheten 1916, och har sedan dess haft sitt huvudkontor i den.

Nordier Leasing AB startade sin verksamhet 1 januari, och består av fyra partners, som alla tidigare arbetade på Jones Lang LaSalle: Mattias Bäckman, Jimmie Hall, James Mehks och Joakim Wallstén.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige