Image
Nivika expanderar sin bostadsportfölj i Småland och på västkusten.
Nivika expanderar sin bostadsportfölj i Småland och på västkusten. Bild: Nivika

Nivika förvärvar fastigheter till värde av en halv miljard

Bolag Nivika fortsätter att expandera sin bostadsportfölj och har tecknat avtal om förvärv av SantHem, ett fastighetsbestånd med bostadsfastigheter om totalt ca 16 000 kvadratmeter uthyrningsbar yta i Kalmar, Höganäs och Båstad.
Publicerad den 19 Oktober 2021

Portföljen innehåller sju nybyggda fastigheter med byggår 2018 till 2022 och består av ca 300 hyreslägenheter. Fem av fastigheterna är belägna i Kalmar, en i Höganäs samt en fastighet i Båstad vilken är under produktion och inflyttning sker etappvis från oktober till april 2022. Hyresvärdet på portföljen är cirka 28 miljoner kronor.

Överenskommet fastighetsvärdet är 585 miljoner kronor. Planerat tillträde är i mitten av november, transaktionen är villkorad av godkännande från kommande extra bolagsstämma.

– Transaktionen ligger väl i linje med vårt mål att öka andelen bostäder i beståndet. Fastigheterna är nybyggda och möjliggör långsiktig förvaltning från dag ett. Då projektering av bostadsbyggnation i Nybro pågår blir det naturligt att utöka portföljen till Kalmar. Fastigheterna i Höganäs och Båstad kompletterar befintlig portfölj på Västkusten där vi sedan tidigare äger kommersiella fastigheter, kommenterar Niclas Bergman, vd för Nivika.

- Susanna Sundström
susanna@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Batljan: "Vi kommer aldrig släppa JM"

Bolag Den 20 juni köpte SBB 20 procent av kapitalet i JM och under hösten har börsjätten fyllt på ännu mer och äger nu 27 procent av aktierna. Det har spekulerats om SBB kan komma att lägga ett bud på hela bolaget men kring det ämnet är Ilija Batljan som väntat fåordig. SSB-vd:n ser i alla fall JM som en långsiktigt investering för sitt snabbväxande bolag, det berättade han bland annat under ett event som Aktiespararna ordnade under tisdagen.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY