Image
Niclas Bergman.
Niclas Bergman. Bild: Nivika

Nivika etablerar sig i Borås

Transaktioner Nivika har köpt Myrten 2, en kommersiell fastighet i centrala Borås. Därmed breddar Nivika sitt marknadsområde Västkusten till att omfatta även Borås.
Publicerad den 17 Mars 2022
Annons
Image

Säljare av fastigheten är Rudells Group AB, 55 procent, och Givestment Holding i Borås AB, 45 procent. Huvudägare till de säljande bolagen är Claes-Åke Gimmersta.

Fastigheten har en area om 7 600 kvadratmeter med ett överenskommet fastighetsvärde om 68 miljoner kronor. Fastigheten är fullt uthyrd med ett så kallat triple-net avtal med årligt hyresvärde om fyra miljoner kronor till Tapetterminalen i Borås.

Nivika-koncernens egen self-storageverksamhet, Mitt Lager, är en andrahandshyresgäst i en del av fastigheten.

– Det är vårt första fastighetsförvärv i Borås, en intressant tillväxtkommun där vi hoppas hitta fler investeringsmöjligheter. Fastigheten är belägen bredvid riksväg 40 med god tillgänglighet och vi ser en potential för att vidare etablera Nivika på orten, säger Niclas Bergman, vd på Nivika.

– Vi kommer att fortsätta bedriva vår verksamhet i Tapetterminalen i Borås AB som vanligt i fastigheten men blir nu hyresgäster till Nivika. Detta frigör resurser för oss, att än mer fokusera på vår kärnverksamhet inom bolaget, säger Claes-Åke Gimmersta, vd på Tapetterminalen.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Juristen: "Mäklarna behöver bli bättre i att upptäcka försök till penningtvätt"

Ekonomi/Finansiering Antalet rapporterade försök till penningtvätt genom fastighetsaffärer ökar menar förbundsjuristen på Mäklarsamfundet. Det behövs mer utbildning och att man jobbar mer aktivt med frågorna inom mäklarkåren, det säger Emil Ericsson som är expert på penningtvätt. Här kommer han med fyra konkreta tips på hur man kan undvika att fastigheten säljs i kriminella syften.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige