Image
Nischer köper 13 bostadsfastigheter i Härnösand.
Nischer köper 13 bostadsfastigheter i Härnösand. Bild: Istock

Nischer köper bostadsportfölj i Härnösand

Transaktioner Nischer Properties har ingått avtal med Akela Properties om förvärv av tretton bostadsfastigheterna i Härnösand, för ett sammanlagt överenskommet fastighetsvärde om 55 miljoner kronor.
Publicerad den 28 November 2022

Förvärvet sker genom förvärv av samtliga aktier i Akela Härnösand 1 AB som är lagfaren ägare till fastigheterna.

Fastigheterna är centralt belägna i Härnösand med en total uthyrningsbara ytan om 4 916 kvadratmeter, varav 4 357 kvadratmeter bostäder, 120 kvadratmeter lokaler samt 439 kvadratmeter uthyrningsbara förråd och garage. Samtliga lägenheter är fullt uthyrda och det uppskattade årliga driftnettot uppgår till cirka 3,9 miljoner kronor.

Fastighetsbolaget har en bankskuld om cirka 27 miljoner kronor som Nischer ska överta eller refinansiera på tillträdesdagen. Tillträde är preliminärt bestämt till den 31 januari 2023.

Av köpeskillingen betalas cirka tio miljoner kronor kontant. Resterande del av köpeskillingen betalas genom nyemitterade aktier i Nischer vilka ska emitteras till en teckningskurs om 7,0 kronor per Nischer-aktie.
– Vi fortsätter jobba aktivt med både utveckling av egna fastigheter och förvärv av förvaltningsfastigheter för att öka vårt bestånd av hyresrätter. Härnösand är intressant då de tillhör en av Norrlands största arbetsmarknadsregioner med 150 000 människor inom 45 minuters restid, säger Samuel Beckstrand, vd för Nischer.

Born Advokater har varit legala rådgivare till Nischer i transaktionen.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

Kraftigt rapportfall för Fabege – men Dahlbo ser stabilitet

Bolag Fabege redovisade en rejäl nedgång i förvaltningsresultat i fjärde kvartalet 2022 och fastighetsbeståndet värderades ner med knappt fyra miljarder kronor samtidigt som styrelsen föreslår sänkt utdelning. Aktien tog rejält med stryk på börsen och vd Stefan Dahlbo passade på att fylla på innehavet i dippen. Tillsammans med CFO:n Åsa Bergström berättar han mer om hur bolaget tar sig an det som väntas bli ett utmanande 2023.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige