Image

Niam på väg att sälja Palmfelt Center

Transaktioner S:t Erik Markutveckling AB, ett dotterbolag till Stockholms Stadshus AB är på väg att köpa Palmfelt Center i Globenområdet av Niam för 880 miljoner kronor.
Publicerad den 17 Maj 2011
Niam är på väg att sälja Palmfelt Center. Bild: Newsec. Bild: Newsec
Niam är på väg att sälja Palmfelt Center. Bild: Newsec.

Affären är villkorad av ett beslut i Stockholms kommunfullmäktige som ska tas före sommaren.

- Området är ju ett av stadens prioriterade stadsutvecklingsområden, det här är en viktig pusselbit inför den framtida utvecklingen av området, säger Marie Wallhammar, vd för S:t Erik Markutveckling, till Fastighetssverige.

Palmfelt Center består av tomträttsfastigheterna Kylhuset 21 och Sandhagen 10, men är en sammanbyggd enhet. Palmfelt Center uppfördes ursprungligen åt Bankgirocentralen, och Bankgirot är fortfarande en av de största hyresgästerna, tillsammans med bland andra Stockholms stads serviceförvaltning.

Den totala uthyrningsbara ytan uppgår till cirka 45 000 kvadratmeter, varav 30 000 är kontor.

Hur ser era planer för den här fastigheten ut?

- Först och främst ska beslutet i kommunfullmäktige tas. Sedan kommer vi att ha ett samarbete med säljaren när det gäller förvaltningen, vi tillträder inte förrän sista december 2012. Sedan är det här ett stort projekt, vi avvaktar utredningar och programarbeten så får vi se vad det landar i, säger Marie Wallhammar.

Kommer ni att köpa fler fastigheter i området?
- Jag kan inte kommentera det, men Stockholms stad är redan en stor fastighetsägare i området genom fastighetskontoret, och vi köpte för ett år sedan fastigheten Kylhuset 15 som ligger nära den här fastigheten.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige