Image
Ingelsta Marknad i Norrköping.
Ingelsta Marknad i Norrköping. Bild: TH Real Estate

Niam köper handelsfastigheter

Transaktioner Niam köper två handelsplatser, om sammanlagt 43 000 kvadratmeter, i Skåne och Östergötland.
Publicerad den 1 April 2015

Niam köper Ingelsta Marknad i Norrköping. Säljare är TIAA Henderson Real Estate på uppdrag av tyska Warburg-Henderson, med vilket TH Real Estate har ett joint venture-samarbete. Köpeskillingen uppgår till cirka 30 miljoner euro, motsvarande cirka 280 miljoner kronor.

Ingelsta marknad, som formellt tillhört Warburg Henderson Pan-Europa Fonds Nr. 1, säljs som en del av fondens planerade avyttringar.

Ingelsta marknad består av två till varandra angränsande handelsfastigheter. Den totala uthyrningsbara ytan uppgår till cirka 20 000 kvadratmeter. Bland butikerna märks den svenska möbelkedjan Mio, elektronikkedjan Media Markt, sportvaruhuset XXL Sports och leksaksbutikkedjan Toys R Us.

TH Real Estates rådgivare har varit Newsec samt advokatfirman Cederquist.
Niam köper också handelsfastigheten Hyllinge 1:13, omfattande 23 000 kvadratmeter, utanför Helsingborg. Fastigheten är fullt uthyrd till City Gross. Säljaren var Hyllinge Invest AS, ett bolag etablerat och förvaltat av Pareto Project Finance.

CBRE var rådgivare till Pareto.

- Detta var en möjlighet för Niam att förvärva handelsfastigheter med attraktiva lägen i växande regioner, säger Johan Bergman, vd för Niam.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Niam AB på Branschguiden

Niam är en av norra Europas ledande fondförvaltare med fokus på investeringar inom fastigheter och infrastruktur.

Sedan start 1998 har Niam erbjudit institutionella investerare möjlighet att genom sina fonder investera i den nordiska fastighetsmarknaden. Med stor erfarenhet och expertis ligger vårt fokus på att identifiera och genomföra förbättringar som skapar de bästa fastigheterna för våra hyresgäster och samhällena där de är belägna med målet att tillgodose både dagens och framtidens behov. De senaste 23 åren har Niam investerat i fastigheter till ett värde överst...

Läs mer om Niam AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Gotlandshem saknar besked om bostadsrätter: "Det var bättre än ett nej i alla fall"

Bostäder Stora eftersatta fastighetsunderhåll som kommer kosta Gotlandshem minst två miljarder kronor. Samtidigt som tillförseln av nya hyresrätter är låg. Lösningen som Gotlandshem landat i är att i samband med förtätningen av ett område samtidigt bygga bostadsrätter för att till viss del finansiera nyproduktionen.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige