Image

Niam köper fyra köpcentrum i Norge

Transaktioner Niam förstärker sin position i Norge och köper fyra köpcentrum. Säljaren Oslo Areal lämnar köpcentrummarknaden helt och hållet.
Publicerad den 24 Januari 2012

De fyra köpcentrumen är:
Strandtorget. Lillehammers största köpcentrum med 65 hyresgäster bestående av bland annat många större klädkedjor, Clas Ohlson och ett flertal restauranger. Köpcentrumet omsätter cirka en miljard norska kronor per år.
Stadionparken. Ligger nära Hinna Park i Stavanger och ligger vägg i vägg med Viking Stadion. Köpcentrumet har fler än 30 hyresgäster med verksamhet inom ett flertal områden.
CC-Varehus och Torget Vest. Ligger båda i centrala Drammen. Köpcentrumen har 30 hyresgäster vardera inklusive större klädkedjor, mindre butiker samt restauranger och caféer.

Under 2010 förvärvade Niam fastighetsbolaget Sektor Eiendomsutvikling AS samt Linderud Center under 2011. Genom dessa förvärv förstärker Niam sin position på den norska köpcentrumsmarknaden.

- Genom Sektor EiendomsUtvikling och Niams kombinerade kunskap och finansiella styrka är vi övertygade om att detta blir en god investering för Niam, säger Kjell Sagstad, Senior Director på Niam.

Genom denna försäljning lämnar Oslo Areal helt köpcentrumsmarknaden.
- Vi kommer att fokusera på kontorsfastigheter i Oslo-området och har därför valt att sälja av de fyra köpcentrum som vi hade i vår portfölj. Vi är nöjda med att ha nått ett avtal med Niam och vi är övertygade om att Niam genom sin fastighetsförvaltare kommer att utveckla dessa centrum till fördel för såväl hyresgäster som kunder, säger Oslo Areals vd Mona Ingebrigtsen.

Arctic Securities har agerat mäklare vid affären. Parterna har kommit överens om att inte kommunicera köpeskillingen.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige