Image

Newsec tar huvudkontor till Regeringsgatan i Stockholm

Uthyrning Newsec har tecknat ett flerårigt hyresavtal avseende 1 790 kvadratmeter på Regeringsgatan 105 i centrala Stockholm till mediekoncernen Metro som flyttar sitt svenska huvudkontor.
Publicerad den 27 September 2013

Fastigheten – Kvarteret Höjden – ägs av tjänstepensionsbolaget Alecta och inflyttning sker 7 mars 2014.

- Vi fick en första kontakt med Metro precis innan sommaren. Efter ett intensivt uthyrningsarbete i en trevlig och professionell anda är nu förhandlingarna genomförda, vilket är oerhört glädjande, säger Fredrik Brandt som är uthyrningschef på Newsec.

Lokalen kommer nu att totalrenoveras för att möta hyresgästens behov av funktionella och yteffektiva utrymmen. Metro flyttar in 7 mars 2014.

- Metro är ett företag i ständig förändring och vi strävar alltid efter att bli bättre. Vi startades som en utmanare till de etablerade betaltidningarna 1995 och har idag Sveriges största tidning och ledande positioner på nätet bland annat genom Metrojobb, Metro Mode och Alla Studier. De nya lokalerna kommer att passa vår verksamhet mycket bra både vad gäller utformning och yteffektivitet, säger Metros vd Andreas Ohlson.

Metro har under sök- och förhandlingsprocessen biståtts av Tenant & Partner.

Fastigheten Kvarteret Höjden ägs av tjänstepensionsbolaget Alecta, som också bedriver egen verksamheten i övriga delar av fastigheten.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Tenant & Partner på Branschguiden

Performing Workplaces®

I över 26 år har vi hjälpt företag och organisationer med alla typer av fastighets- och lokalfrågor. Alltid med 100% lojalitet till våra kunder som kommersiella hyresgäster. Genom utveckling av arbetssätt och arbetsplatser skapar vi förutsättningar för ökat välmående, bättre produktivitet och större engagemang - vilket frambringar större värdeskapande kraft hos både medarbetare och organisationer.

Utifrån behov och önskemål levererar vi såväl komplexa helhetslösningar som separata tjänster.
Vi hjälper till med allt från kvalitativ ju...

Läs mer om Tenant & Partner på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige