Image

Newsec hyr ut cirka 1 700 kvadratmeter

UTHYRNING I slutet av 2008 tog Newsec Asset Management över förvaltningen av Gamla Tekniska Högskolan på Drottninggatan i Stockholm. Nu har man tecknat ett femårsavtal på cirka 1 700 kvadratmeter i det vackra, byggnadsminnesmärkta huset från 1863.
Publicerad den 4 Juni 2009
Annons
Image

Den 1 oktober flyttar revisionsbyråerna Rödl & Partner och Moretime in i fastigheten. Därmed har företaget hittat de lokaler man eftersökt för att kunna samlokalisera sitt nordiska huvudkontor. Totalt innebär det att cirka 70 personer flyttar till den nya adressen.

Gamla Tekniska Högskolan har en särskild plats i mångas hjärtan och skyddas därför både som statligt byggnadsminne och av plan- och bygglagen.

Ombyggnationer och anpassningar av byggnaden sker därför i nära samarbete med Länsstyrelsen.
- Det ställer mycket höga krav på såväl entreprenörer som vår egen personal, säger Sven Stork, kundsansvarig på Newsec Asset Management som förvaltar fastigheten för fastighetsägaren Niam Fond IV.

Idag inrymmer Gamla Tekniska Högskolan kontor på totalt cirka 10 000 kvadratmeter.

- Det är mycket glädjande att vi lyckats genomföra denna uthyrning efter att vi fått förvaltningsuppdraget av Niam Fond IV, som köpte huset av Vasakronan (AP Fastigheter) den 1 oktober 2008, avslutar Sven Stork.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Heta krögaren öppnar nytt

Uthyrning Driver en av stans hetaste restauranger – expanderar och öppnar nytt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY