Image
Habitat 7.
Habitat 7. Bild: Krook & Tjäder

NCC utvecklar nytt kontorsprojekt på Masthuggskajen i Göteborg

Bygg/Arkitektur Nu startar NCC fastighetsutvecklingsprojektet Habitat 7 i centrala Göteborg. Projektet omfattar cirka 8 000 kvadratmeter kontor på Masthuggskajen och byggs i anslutning till NCC:s projekt Våghuset och Brick Studios.
Publicerad den 7 Juli 2022

– Nu fortsätter vi att utveckla Masthuggskajen och startar vårt tredje projekt i stadsdelen. Habitat 7 är ett spektakulärt kontorsprojekt, och ett val för företag som söker en hållbar arbetsplats utöver det vanliga. I Habitat 7 har känslan av utomhus tagits med in för bästa möjliga förutsättningar för kreativitet och välmående för medarbetarna, säger Joachim Holmberg, affärsområdeschef för NCC Property Development.

Projektet har en uthyrningsbar yta som uppgår till cirka 8 000 kvadratmeter, fördelat över åtta våningar. I gatuplan planeras för restauranger i solläge och annan service. Fastigheten ligger centralt vid Järntorget, nära goda kommunikationer, kultur och uteliv. Uthyrningsgraden uppgår till 30 procent vid starten.

Huset byggs med en massiv träteknik med hybridstomme av klimatreducerad betong och trä, och har utformats med målsättning att ge minsta möjliga miljöpåverkan. Byggnaden kommer hållbarhetscertifieras enligt BREEAM-rankingen nivå Excellent, NollCO2 och Citylab för hållbar stadsutveckling.

Masthuggskajen är Göteborgs nya innerstadsläge där NCC sedan tidigare utvecklar Våghuset och Brick Studios.

Habitat 7 beräknas vara färdigställt i första kvartalet 2025. Projektet genomförs i affärsområde NCC Property Development och entreprenaden utförs av NCC Building Sweden och orderregistreras i andra kvartalet 2022

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige