Image

NCC säljer till britter

Transaktioner NCC Property Development har sålt en handelsfastighet vid Burlövs Center, strax norr om Malmö för 114 miljoner kronor. Köpare är fastighetsfonden M&G European Property Fund som hanteras av den brittiska fastighetskapitalförvaltaren Prupim.
Publicerad den 2 Maj 2011

Burlöv Center norr om Malmö, med ett 70-tal butiker är en av de större handelsplatserna i västra Skåne. Det senaste året har NCC Property Development utvecklat en handelsfastighet där som nu är fullt uthyrd till hem- och fritidsvaruhuset Rusta, inredningskedjan Chilli, Barnens Hus och Kungsängen.

NCC har nu sålt fastigheten till M&G European Property Fund som hanteras av Prupim, ett fastighetskapitalförvaltande bolag som ingår i brittiska Prudential.

– Läget är mycket attraktivt. Det har bidragit till att vi kunnat attrahera en bra mix av stabila, långsiktiga hyresgäster. Det har i sin tur gjort fastigheten attraktiv för fastighetsägare och intresset att förvärva den har varit överraskande stort både bland svenska och utländska aktörer. Detta tyder på en brist på liknande objekt på marknaden idag, säger regionchef Lotta Strömgren Jönsson på NCC Property Development.
Den nya ägaren tillträder fastigheten den 3 maj 2011.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige