Image

NCC säljer bostadsprojekt i Tyskland

Transaktioner NCC har sålt ett bostadsprojekt med 180 lägenheter i Potsdam i Tyskland. Affären är värd 321 miljoner kronor.
Publicerad den 14 Maj 2014

Köpare är investmentbolaget Industria Wohnen och projektet har köpts i sin helhet för en fastighetsfonds räkning, Wohnen Deutschland II.

– Försäljningen av det här projektet som ligger i staden Potsdam sydväst om den tyska huvudstaden Berlin, är i linje med vår affärsutvecklingsstrategi att sälja fler färdiga hyresfastigheter till investerare och att utveckla och bygga hållbara bostadsområden i stadsmiljö, säger Joachim Hallengren, affärsområdeschef, NCC Housing.

Projektet består av nio byggnader med totalt 180 hyresbostäder och med en bostadsyta på cirka 13 500 kvadratmeter. Byggnaderna har utvecklats i enlighet med NCC:s koncept för bostadsbyggande med hög hållbarhet; att möjliggöra en kostnadseffektiv och högkvalitativ process som gör att man kan bygga prisvärda hyreslägenheter. Byggnaderna följer energistandarden KfW 70, vilket innebär att de använder 30 procent mindre energi än vad byggnormen kräver. Dessutom har byggnaderna gröna tak. Regnvattnet leds tillbaka till bostadsområdet i ett naturligt kretslopp.

NCC ansvarar för uthyrningen av lägenheterna under en ettårig hyresgarantiperiod efter färdigställandet. Överlåtelse och resultatredovisning kommer att ske efter slutförandet i affärsområdet NCC Housing under fjärde kvartalet 2015.

Projektet är beläget i den populära nordvästra delen av Potsdam, där en kommunal trädgårdsutställning har omvandlats till en park öppen för allmänheten. Området ligger också nära stadens historiska byggnader samt floden Havel.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige