Image

NCC och Lundberg bygger i Jönköping

BYGG NCC bygger kontor och handel för Fastighets AB LE Lundberg i Jönköping. Ordern är värd 120 miljoner kronor.
Publicerad den 30 Maj 2008

Kvarteret Ansvaret ligger mellan Smedjegatan och Strandgatan i Jönköping. Fram till nu har den ena delen av kvarteret Ansvaret varit obebyggd och tjänat som parkeringsplats, och den andra delen har bestått av förfallna hus. Vad som ska hända med tomten och den gamla bebyggelsen har debatterats flitigt, men nu är planerna spikade.

– Vi bygger 7 200 kvadratmeter kontors- och handelslokaler. Den gamla bebyggelsen i kvarteret ska bevaras, renoveras och integreras med den nya fastigheten. Även den äldre bebyggelsen kommer alltså att inrymma kommersiella lokaler säger NCC:s affärschef Martin Suurkuusk.

Den nya fastigheten får fem våningar ovan jord samt ett källarplan med parkeringsplatser och teknikutrymmen. Just nu pågår arkeologiska utgrävningar på platsen. Byggstart beräknas till augusti i år, och vintern 2009 ska allt vara klart. Som mest kommer ett 40-tal personer att vara sysselsatta i projektet.

NCC och Lundberg har tecknat ett partneringavtal, en strukturerad samarbetsform där byggherren, konsulterna och entreprenörerna gemensamt löser en bygguppgift. Metoden baseras på ett öppet och förtroendefullt samarbete där allas yrkeskunskaper kompletterar varandra genom projektets alla skeden.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige