Image

NCC köper mark och bygger i Uppsala

Bygg/Arkitektur NCC har köpt mark av Uppsala Akademiförvaltning på Kapellgärdet i Uppsala, intill NCC:s pågående projekt Västra Orgeln. Därmed kan NCC bygga ytterligare 250 bostäder som beräknas vara klara under 2017.
Publicerad den 9 Juni 2014
NCC köper mark för 250 bostäder på Kapellgärdet i Uppsala. Bild: F22
NCC köper mark för 250 bostäder på Kapellgärdet i Uppsala.

– Det är glädjande att vi snart kan erbjuda Uppsalaborna ytterligare runt 250 fina bostäder på attraktiva Kapellgärdet. Det innebär också att vi får möjlighet att utöka vår projekt- och byggrättsportfölj i ett av Uppsalas mest expansiva och stadsnära områden, säger Daniel Engberg, affärsutvecklare på NCC Boende.

NCC och Uppsala Akademiförvaltning kommer att samarbeta med detaljplanearbetet. Enligt plan kommer de första bostäderna att var klara för inflyttning från och med 2017.

– Vi är mycket nöjda med att bidra till att Uppsala får fler bostäder, något som gynnar även Uppsala universitets utveckling avslutar, Torbjörn Axelsson, fastighetschef på Uppsala Akademiförvaltning.

– Att NCC köper marken känns tryggt, det är en etablerad aktör som redan har många slutförda bostadsprojekt i området, säger Fredrik Ahlstedt (M) Kommunstyrelsens ordförande.

Sedan år 2000 byggs bostäder på Kapellgärdet mellan Vattholmavägen och järnvägen, nära Uppsala station. När det är klart 2017 blir det ett av Uppsalas större bostadsområden, där NCC har byggt totalt 1 000 bostäder.

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Investeringsstöden: Efter kritiken – potterna tas bort

Bostäder Nytt system för investeringsstöden. Bostadsministern kommenterar förändringarna för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY