Image
Tomas Carlsson.
Tomas Carlsson. Bild: NCC

NCC halverar utdelningen – aktien faller

Bolag Redan på tisdagskvällen släppte NCC sin Q4-rapport. Bolaget halverar utdelningen och redovisar sämre resultat än förväntat. Aktien faller på onsdagen.
Publicerad den 30 Januari 2019

NCC:s rörelseresultat blev 256 miljoner kronor i det fjärde kvartalet (-43) och nettoomsättningen uppgick till 17.832 miljoner kronor (16.273).

Bloombergs analytikerenkät pekade mot 469 respektive 17.834 miljoner kronor, enligt Nyhetsbyrån Direkt.

Utdelningen blir 4.00 kronor per aktie, att jämföra med 8.00 kronor föregående år.

– NCC:s resultat för helåret präglas av omvärderingarna som gjordes i tredje kvartalet. Det fjärde kvartalet är ett steg i rätt riktning med stark orderingång och kassaflöde. De bedömningar av bolagets status och förändringsplanen som presenterades i oktober ligger fast, säger Tomas Carlsson, koncernchef NCC.

– När det gäller utdelningen väljer styrelsen att agera i linje med en mer försiktig princip och skapa ökad finansiell flexibilitet för NCC, säger Tomas Billing, styrelseordförande i NCC.

NCC:s A-aktie har vid 09,15 på onsdagen fallit med 8,5 procent till 135 kronor. Ett par minuter över nio handlades den för 131,5 kronor.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige