Image
Kineum.
Kineum. Bild: NCC

NCC flyttar till Kineum i Gårda

Uthyrning NCC flyttar sitt Göteborgskontor till Kineum i Gårda där ett nytt och unikt kontors- och hotellprojekt nu tar form.
Publicerad den 15 Oktober 2019

Kineum är ett unikt kontors- och hotellprojekt som tar form i ett attraktivt läge i Gårda i Göteborg. När Kineum står färdigt 2022 kommer området vara en destination för många fler än de som bor eller arbetar i området.

Kineum kommer att omfatta en ny byggnad vid Ullevimotet om 26 000 kvadratmeter fördelat på 27 våningar, som byggs samman med befintlig byggnad om 16 000 kvadratmeter. Projektet byggstartade i Q4 2018 och beräknas färdigställas under 2022.

– Vi väljer Gårda. Kineum blir helt unikt i sitt slag, vi vill ge våra anställda möjligheten att ta del av atmosfären och bli en del av Kineum-familjen. Vi är övertygade om att vårt nya kontor kommer att vara utvecklande och inspirerande för vår organisation och göra oss mer effektiva och attraktiva som arbetsgivare, säger Fredrik Johansson, kontorschef på NCC i Göteborg.

Gårda är ett expansivt utvecklingsområde ett stenkast från centrum och evenemangsstråk. Området ligger strategiskt väl till för både när- och långpendlare med kollektivtrafik, cykel eller bil. När nu NCC så väl som hotelloperatören ESS Group är klara som hyresgäster så återstår att fylla sju av de 27 våningsplanen, våning 19–25.

Som NCC tidigare har kommunicerat genomförs projektet gemensamt av NCC och Platzer i ett bolag som ägs 50/50 av parterna. Platzer kommer förvärva NCC:s andel då projektet är färdigställt. Projektet uppskattas till ett totalt fastighetsvärde på drygt 2,3 miljarder kronor.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige