Image

NCC får order värd 860 miljoner kronor

BYGG NCC Construction har fått i uppdrag av Steen & Ström Sverige AB att modernisera Hageby Centrum i Norrköping. Ordern är värd cirka 860 miljoner kronor och genomförs som partneringprojekt.
Publicerad den 12 Maj 2008

Bygget är redan igång och när utbyggnaden är klar sommaren 2010 blir Hageby Centrum ett av Östergötlands största och modernaste köpcentrum med cirka 100 butiker, vilket är en fördubbling av dagens antal butiker.

Totalt omfattar projektet cirka 75 000 kvadratmeter varav 40 000 kvadratmeter nybyggd butiks- och parkeringsyta och cirka 35 000 kvadratmeter ombyggnad i det befintliga centrumet. Med parkeringshus på cirka 450 parkeringsplatser uppgår det totala ordervärdet till cirka 860 miljoner kronor.
Som mest kommer cirka 300 personer att vara sysselsatta med projektet.

Moderniseringen av köpcentret innebär en förnyelse och ett ansiktslyft för stadsdelen Hageby från 60-talet.
- Det är både roligt och stimulerande att få bidra till en förnyelse på det sätt som vi gör i Hageby, säger Per Höglund, avdelningschef på NCC Construction Sverige i region öst.
- Köpcentrat i Hageby är det tredje köpcentrumet inom en kort tid där vi fått förtroendet av Steen & Ström att bygga och utveckla. Vi är mycket nöjda med ett bra och fungerande samarbete oss emellan.

Partnering är en strukturerad samarbetsform i byggbranschen, där byggherren, konsulterna och entreprenörerna gemensamt löser en bygguppgift, baserat på ett öppet och förtroendefullt samarbete där allas yrkeskunskaper kompletterar varandra genom projektets alla skeden.

Orderregistrering sker i det andra kvartalet 2008.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige