Image
NCC ska bygga nya bostadsrätter i Berga Park, i södra Linköping.
NCC ska bygga nya bostadsrätter i Berga Park, i södra Linköping. Bild: Studio Superb

NCC får nytt uppdrag av HSB i Linköping

Bolag NCC ska på uppdrag av HSB bygga 47 nya bostadsrätter i Berga Park, i södra Linköping. Affären är en totalentreprenad och ordervärdet uppgår till cirka 70 miljoner kronor.
Publicerad den 31 Augusti 2021

– Vi är mycket glada över att fortsätta utveckla stadsdelen Berga Park och byggstarta nästa etapp med lägenheter i Brf Ridderstad. Vi har ett gott samarbete med NCC och ser fram emot att erbjuda dessa genomtänkta och eftertraktade bostäder till våra medlemmar, säger John Hall, byggprojektledare på HSB.

Uppdraget omfattar ett flerbostadshus med 47 bostadsrätter som bildar HSB brf Ridderstad. Huset uppförs i det nya bostadsområdet Berga Park som växer fram i södra Linköping.

Byggnaden innehåller två trappuppgångar med sex respektive åtta våningar. Lägenheterna får varierad utformning med mellan två och fem rum och kök samt balkong eller uteplats. I huset får de boende även tillgång till en gemensam lokal samt relax med bastu. Bostäderna uppförs enligt Miljöbyggnad nivå Silver och på taket placeras solceller.
– Berga Park uppför NCC både hyres- och bostadsrätter och vi ser fram emot att bidra med fler bostäder tillsammans med HSB. Genom ett nära samarbete i tidigt skede har vi arbetat fram ett attraktivt och kostnadseffektivt projekt och i september sätter vi spaden i marken, säger Camilla Einarsson, affärschef, NCC Building Sweden.

Byggstart sker i september 2021. Inflyttning beräknas starta våren 2023.

Affären om cirka 70 miljoner kronor orderregistreras i tredje kvartalet 2021 i affärsområde NCC Building Sweden.

- Susanna Sundström
susanna@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige