Image
Stockholms stad har gett NCC en markanvisning för utveckling av cirka
30 000 kvadratmeter kontor med attraktivt läge i Kristineberg, beläget på nordvästra Kungsholmen i Stockholm.
Stockholms stad har gett NCC en markanvisning för utveckling av cirka 30 000 kvadratmeter kontor med attraktivt läge i Kristineberg, beläget på nordvästra Kungsholmen i Stockholm. Bild: Articon

NCC får markanvisning i Kristineberg

Bolag Stockholms stad har gett NCC en markanvisning för utveckling av cirka 30 000 kvadratmeter kontor med attraktivt läge i Kristineberg, beläget på nordvästra Kungsholmen i Stockholm.
Publicerad den 5 Oktober 2021

NCC har tilldelats en markanvisning avseende cirka 30 000 kvadratmeter kontor med äganderätt på Kristinebergshöjden som är en del i stadsutvecklingsområdet på nordvästra Kungsholmen i Stockholm.
– Vi gillar stadens tydliga ambition om att fortsätta utveckla området och göra det till en naturlig del av innerstaden. Vi ser fram emot att få bidra i den utvecklingen med ett attraktivt och hållbart kontorserbjudande i en stadsdel med stor potential, säger Andreas Lindelöf, chef NCC Property Development Stockholm.

Kristinebergshöjden är belägen mellan Essingeleden och Kristinebergs slottspark och utgör en del av nordvästra Kungsholmen, där en stadsmässig och sammanhängande miljö växer fram med ett tillgängligt läge i skärningspunkten mellan stad och park. Stockholms stad och NCC har arbetat med projektidén för området under många år och detta är en förnyad markanvisning med ändrade förutsättningar.
– Vi värnar om att utveckla och bygga hållbara fastigheter och se till ekologiska värden i närmiljön, så vi gläder oss åt att vi med den här förnyade markanvisningen kan bevara de mest skyddsvärda ekarna i området. Förutsatt att detaljplanen vinner laga kraft hoppas vi kunna påbörja projektet runt 2023–2024, säger Andreas Lindelöf.

Ambitionen med nordvästra Kungsholmen är att skapa en trygg och attraktiv innerstadsdel med en blandning av kontorsarbetsplatser och bostäder och med närhet till Mälarens strand, parker, service och goda kommunikationer. När området är fullt utbyggt kommer det att inrymma 20 000 boende och upp emot 35 000 arbetsplatser.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Efter förvärvet i Charlottenberg – så ser Cibus på gränshandelns framtid

Bolag Cibus gör klart med ett förvärv precis vid norska gränsen. Vd:n Sverker Källgården berättar för Fastighetssverige vad som lockade med affären, bolagets syn på gränshandeln och om man kan tänka sig fler gränshandelsförvärv.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY